Sari la conținut

Bacteria ce te poate ucide. Din cauza ei, miliarde de oameni sunt tot timpul balonați, au arsuri stomacale și nu reușesc să slăbească. Cum poți scăpa, fără antibiotice

bacterii intestinale
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
bacterii periculoase pentru organism

Infecția cu Helicobacter pylori (H. pylori) apare atunci când bacteriile H. pylori îți infectează stomacul. Acest lucru se întâmplă de obicei în copilărie. O cauză comună a ulcerelor de stomac (ulcer peptic), infecția cu H. pylori poate fi prezentă la mai mult de jumătate din oameni din lume.

Majoritatea oamenilor nu realizează că au infecție cu H. pylori pentru că nu se îmbolnăvesc niciodată de ea. Dacă dezvoltați semne și simptome ale unui ulcer peptic, medicul dumneavoastră vă va testa probabil pentru infecția cu H. pylori. Un ulcer peptic este o rănire pe mucoasa stomacului (ulcer gastric) sau pe prima parte a intestinului subțire (ulcer duodenal).

Ce este o infecție cu H. pylori?

H. pylori (Helicobacter pylori) sunt bacterii care pot provoca o infecție la nivelul stomacului sau duodenului (prima parte a intestinului subțire). Este cea mai frecventă cauză a bolii ulcerului peptic. H. pylori poate, de asemenea, inflama și irita mucoasa stomacului (gastrită). Infecția netratată, pe termen lung, cu H. pylori poate duce la cancer de stomac (rar).

Cine face infectii cu H. pylori?

Bacteriile H. pylori sunt prezente în aproximativ 50% până la 75% din populația lumii. Nu provoacă boli la majoritatea oamenilor. Infecția cu H. pylori apare mai ales la copii. Este mai frecventă în țările în curs de dezvoltare. În S.U.A., bacteriile H. pylori se găsesc la aproximativ 5% dintre copiii cu vârsta sub 10 ani. Infecția este cel mai probabil să apară la copiii care trăiesc în condiții aglomerate și în zone cu salubritate slabă.

Se poate răspândi H. pylori de la o persoană la alta?

Da, H. pylori se poate răspândi de la o persoană la alta. H. pylori se găsesc în saliva, placa de pe dinți și scaun. Infecția se poate răspândi prin sărut și prin transferul bacteriilor din mâinile celor care nu le-au spălat bine după o mișcare intestinală.

Oamenii de știință cred că H. pylori s-ar putea răspândi și prin apă și alimente contaminate cu H. pylori.

Care este asocierea dintre infecția cu H. pylori și cancerul de stomac?

Dacă aveți o infecție cu H. pylori , aveti un risc crescut de cancer de stomac mai tarziu in viata. Dacă aveți un istoric familial puternic de cancer de stomac și alți factori de risc de cancer, chiar dacă este posibil să nu aveți simptome de ulcer gastric, medicul dumneavoastră vă poate recomanda testarea pentru anticorpii H. pylori.

Pe lângă screening și tratament, furnizorul dumneavoastră vă poate sugera câteva modificări ale stilului de viață, cum ar fi includerea mai multor fructe, legume și fibre în dieta dumneavoastră. Controalele regulate la furnizorul dumneavoastră și respectarea recomandărilor acestuia vă pot reduce riscul de cancer, recomandă și cei de la Cleaveland Clinic.

Cum provoacă daune infecția cu H. pylori?

H. pylori se înmulțește în stratul de mucus al mucoasei stomacului și duodenului. Bacteriile secretă o enzimă numită urează care transformă ureea în amoniac. Acest amoniac protejează bacteriile de acidul din stomac. Pe măsură ce H. pylori se înmulțește, mănâncă în țesutul stomacal, ceea ce duce la gastrită și/sau ulcer gastric.

Care sunt simptomele infecției cu H. pylori?

Majoritatea copiilor cu infecție cu H. pylori nu prezintă simptome. Doar aproximativ 20% o fac.

Simptomele și semnele, dacă sunt prezente, sunt cele care apar din gastrită sau ulcer peptic și includ:

  • Durere surdă sau arzătoare în stomac (mai des la câteva ore după masă și noaptea). Durerea ta poate dura de la minute la ore și poate apărea și trece pe parcursul mai multor zile până la săptămâni.
  • Pierdere în greutate neplanificată.
  • Balonare.
  • Greață și vărsături (vărsături cu sânge).
  • Indigestie (dispepsie).
  • Burping.
  • Pierderea poftei de mâncare.
  • Scaune închise la culoare (sânge în scaun).

Cum este diagnosticată infecția cu H. pylori?

Dacă furnizorul dumneavoastră de asistență medicală suspectează că bacteriile H. pylori ar putea cauza un ulcer gastric, poate comanda unul sau mai multe dintre următoarele teste:

  • Un test de respirație: în acest test, expirați într-o pungă înainte și după ce ați băut o soluție. Testul măsoară cantitatea de dioxid de carbon eliberată în respirație înainte și după ce ați băut soluția. Un nivel mai ridicat după ce ați băut soluția înseamnă că există H. pylori.
  • Un test de scaun: acest test caută dovezi de H. pylori într-o probă de scaun.
  • Endoscopie superioară: Un tub flexibil este introdus în gât în stomac. Se prelevează o mică probă de țesut din mucoasa stomacului sau a intestinului pentru testarea prezenței H. pylori.

Tratament naturist pentru eliminarea bacteriei

In continuare iti vom prezenta un amestec eficient pentru eliminarea cu succes a acestei bacterii, amestec ce te va scăpa si de balonare si va face posibila arderea grăsimilor.

Vei avea nevoie de:

• 1 lamaie
• 1 castravete
• 1 lingura de ghimbir dat pe razatoare
• 1 lingura de suc de aloe vera
• O chita de coriandru sau patrunjel
• ½ pahar de apa

Mod de preparare:

Prepararea este foarte simpla. Doar amesteca toate ingredientele in robotul de bucătărie si consuma băutura in stare proaspăta. Ingredientele acestei combinații au proprietatea de a accelera metabolismul chiar si în timpul somnului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel