Din cuprinsul articolului
Scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep a împărțit pe fanii sportivei în două tabere.
Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă de Agenția Mondială a Tenisului. Din această cauză, ea a fost suspendată provizoriu, până când se va finaliza procesul. Tenismena a spus că va face tot ce poate pentru a demonstra că este nevinovată.
Simona Halep i-a înfuriat pe fanii tenisului, după ce l-a felicitat, pe contul său personal, pe Holger Runer, după victoria lui Paris Bercy. În mesaj, cea mai bună tenismenă din România și-a exprimat admirația față de antrenorul ei, Patrick Mouratogolou, care i-a fost antrenor și lui Paris Bercy.
Simona Halep: Sunt mândră de antrenorul meu!
„Felicitări, Holger Rune! Mi-a plăcut să te văd jucând. Sunt mândră de antrenorul meu, Patrick Mouratoglou, o persoană specială”, a scris Simona Halep, în mediul online.
Cu acest mesaj, Simona Halep i-a înfuriat pe fanii tenisului. Aceștia susțin că mesajul nu este potrivit, în contextul în care ea a fost depistată ca fiind dopată pe durata colaborării cu antrenorul francez.
„E spălată pe creier”
„Simona? Asta e ceea ce numesc unii Sindromul Stockholm?”, „De-a dreptul înfiorător!” și „Chiar e spălată pe creier!” sunt câteva dintre comentariile care au pus-o la zid pe Halep.
Agenția Națională Antidoping (ANAD) despre Roxadustat
“Substanţa FG-4592 (Roxadustat) se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2 – Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia. Stabilizatorii factorilor care induc hipoxia s-au regăsit pe Lista Interzisă din anul 2011.
În 2015 şi 2016 a fost introdusă denumirea FG-4592 în cadrul acestei secţiuni de stabilizatori ai factorilor care induc hipoxia. Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internaţională a FG-4592 Roxadustat. Substanţa Roxadustat este considerată substanţă nespecifică.
În termeni simpli, gestionarea rezultatelor implică toate aspectele, pornind de la revizuirea cazului, la notificarea sportivului (sau a persoanei implicate), la acuzarea sportivului și soluționarea cazului, care poate include o procedură de audiere și apel”, se menţionează în comunicatul ANAD.