Din cuprinsul articolului
SANADOR: Primul bloc operator complet digitalizat și prima sală hibridă mobilă din România. A fost deschisă și prima secție digitalizată de terapie intensivă.
Spitalul Clinic Sanador a inaugurat marți, 1 noiembrie, primul bloc operator complet digitalizat și prima sală hibridă mobilă din România.
De asemenea, a fost deschisă prima secție digitalizată de terapie intensivă pentru chirurgia cardiovasculară în care fiecare pat are o autonomie de 100%.
Dotările cu echipamente și tehnologii de ultimă generație pentru noul bloc operator și noua secție de terapie marchează numeroase premiere absolute pentru România, inclusiv prin conceptul integrator de digitalizare completă.
Noul bloc operator, cu două săli de operație ultramoderne, și noua secție de terapie intensivă, cu 8 paturi, se adaugă celor deja existente la Spitalul Clinic Sanador, numărul sălilor de operație ajungând astfel la 12, în vreme ce numărul paturilor de terapie intensivă a crescut la 49.
De asemenea, inaugurarea de astăzi este parte dintr-un proiect mult mai amplu, unic în România, de integrare digitală completă a întregului bloc operator, deja în plină desfășurare.
Noile spații au fost construite, amenajate, echipate și date în folosință în doar 8 luni, pe baza unei investiții totale de peste 6 milioane de euro.
„Prin inaugurarea de astăzi, aducem noile repere despre ce înseamnă chirurgie și bloc operator în România.
Este vorba despre o investiție de 6 milioane de euro, prin care reconfirmăm că Sanador este o referință de seamă pentru sistemul medical din România.
Investim în tehnologia de ultimă oră și în oameni, cea ai importantă resursă”, a declarat dr. Doris Andronescu, director general Sanador, într-o conferință de presă.
Reinvestirea profitului, primul pas
În acest moment, Sanador este cel mai dotat centru medical din România, aparatura de ultimă generație și medicii foarte bine pregătiți salvând mii de vieți.
Cum a început acest drum…?
Ei bine, secretul este și reinvestirea profitului încă de la început în cele mai noi tehnologii.
„Am reinvestit profitul și ne-am concentrat pe tot ce este mai nou și mai modern în ceea ce privește echipamentele medicale.
De asemenea, vom încerca să ne concentrăm și pe chirurgie pediatrică și am vorbit deja cu echipe de medici din afară, pentru a oferi posibilitatea pacienților să se opereze în țară, să nu fie nevoiți să meargă în afară”, a menționat conf. Doru Herghelegiu, directorul spitalului Sanador.
„Ne dorim ca tot ce facem să fie în beneficiul pacienților”, a spus Dr. Bogdan Marțian, directorul medical al Spitalului Clinic Sanador
„Se vorbește mult despre prevenție, dar se face puțin. Aici, la Sanador, lucrează medici și asistenți din România.
Mulți ar fi plecat din țară fără aceste spitale private unde se se tratează mii de pacienți.
Dacă s-ar comunica pe scară largă, ar putea fi tratați mult mai mult pacienți.
Bolile cardiovasculare costă 1,3 miliarde de euro
Să nu uităm că bolile cardiovasculare costă foarte mult. 1,3 miliarde de euro sunt costurile la nivelul economiei României pentru bolile cardiovasculare.
Sper ca decidenții actuali din sănătate să înțeleagă cât de important este să salvăm vieți.
Dacă se întâmplă acest lucru, atunci noul centru Sanador își va atinge rapid vocația, aceea de a salva vieți”, a spus prof. Victor Costache, directorul clinicii CCV, spitalul clinic Sanador.
Primul bloc operator complet digitalizat din România dispune de echipamente de ultimă generație, de la principalii producători de tehnologii medicale pe plan internațional.
Fiecare dintre cele două săli de operație inaugurate este dotată cu mult mai multe monitoare mobile de mari dimensiuni, o consolă de control etc.
Integrarea digitală a tuturor surselor de informații permit accesul facil al echipei operatorii la detaliile necesare desfășurării optime a intervenției.
Dincolo de echipamente de ultimă generație sunt OAMENII, cel mai important capital
La spitalul clinic Sanador funcționează deja cel mai performant centru de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă din România.
Odată cu inaugurarea noilor săli de operație și a noii terapii intensive cardiovasculare, vor deveni posibile creșterea numărului de intervenții, dar și creșterea complexității acestor intervenții.
De altfel, Sanador asigură pacienților cele mai moderne tratamente de chirurgie cardiacă minim invazivă, realizate de medici cu o vastă experiență și cu stagii de formare și perfecționare în importante centre de excelență internaționale.
„Tot timpul există tendința să faci mai mult, mai nou, mai altfel.
Sunt onorat să lucrez în asemenea loc, cu dotări de ultimă generație pentru intervenții minim invazive, precum și echipamente pentru transmisiuni live cu alte echipe de medici din lume”, a menționat dr. Stanislav Rurac, șeful secției Chirurgie Cardiovasculară, spitalul clinic Sanador.
„Dincolo de toate echipamentele este spiritul omenesc și asta face deosebirea… Mă refer la toți colegii mei – medici chirurgi, anesteziști, tot personalul medical care salvează vieți”, a spus dr. Mihaela Crăciun, șefa secției Anestezie și Terapie Intensivă pentru Chirurgia Vasculară.