Sari la conținut

Frigul din case poate agrava hipertensiunea arterială: „creșteri potențiale ale deceselor”. Care este temperatura ideală din locuințe, în opinia oamenilor de știință

hta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Hipertensiunea arteriala

Frigul din case poate agrava hipertensiunea arterială: „creșteri potențiale ale deceselor”. Care este temperatura ideală din locuințe, în opinia oamenilor de știință.

Iarna sau „sezonul gripei” aduce cu sine mai multe amenințări pentru sănătate. Printre acestea se numără și amenințarea creșterii tensiunii arteriale.

Un nou studiu a observat creșteri masive ale tensiunii arteriale la persoanele care locuiesc în casele lor reci, comparativ cu o „casă model” izolată.  Tensiunea arterială mai mare crește riscul unui cocktail de afecțiuni devastatoare precum accidentul vascular cerebral și bolile de inimă.

Studiile anterioare au arătat că mai mulți oameni mor din cauza problemelor cardiace în timpul iernii.

Frigul din case poate agrava hipertensiunea arterială!

The British Heart Foundation raportează că, în Marea Britanie, au existat încă 11.500 de decese prin atac de cord în timpul iernii.

Un nou experiment, publicat în revista Hypertension Research, a sugerat că nivelurile mai ridicate ale tensiunii arteriale pot juca un rol major în cauzarea acestui lucru. Studiul urmează experimentele anterioare care au găsit rezultate similare.

În cadrul studiului, un grup de academicieni japonezi a comparat nivelurile tensiunii arteriale ale persoanelor care locuiesc acasă cu cele dintr-o „casă model” foarte izolată.

Patru persoane, cu vârsta de 59 de ani și peste, au fost înscrise în studiu. Fiecare dintre tensiunile lor arteriale a fost observată pe o perioadă de 24 de ore. Doi dintre participanți au experimentat niveluri medii mai ridicate ale tensiunii arteriale în decurs de 24 de ore.

Persoana cu cea mai mare creștere și-a văzut tensiunea arterială sistolica (numărul superior la un test) crescută de la 148 mmHg în casa model la 171 mmHg în casa lor normală. De asemenea, tensiunea arterială diastolică (numărul de jos al unui test) a crescut de la 88 mmHg la 102 mmHg.

Potrivit NHS, tensiunea arterială sănătoasă ar trebui să fie între 90/60 mmHg și 120/80 mmHg. La temperaturi scăzute, vasele de sânge devin mai strânse, astfel încât să poată păstra mai multă căldură și să vă mențină corpul la aceeași temperatură. Acest lucru face ca tensiunea arterială să crească.

„Pentru a preveni evenimentele cardiovasculare acasă, ar trebui menținut un mediu termic interior adecvat pentru gestionarea tensiunii arteriale, în special în sezonul de iarnă”, au scris autorul studiului, Hinori Nakagami, și colegii săi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel