Din cuprinsul articolului
Profesorul Vlad Ciurea a vorbit în nenumărate rânduri despre alimentele care fac rău creierul. Există un produs care ocupă primul loc pe această listă!
Potrivit Antena 3, neurochirurgul Vlad Ciurea spune că a folosit ani de zile zahăr şi l-a eliminat treptat. Profesorul a declarat că în general foloseşte miere şi îşi ia aportul de zahăr din fructe.
„Toate aceste glucide în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase”, a avertizat Vlad Ciurea, adăugând că şi sarea excesivă dăunează.
Vlad Ciurea: Zahărul, alimentul pe care să nu-l consumi niciodată!
„Toate tocăturile, eu vorbesc de creier nu de burtică, burtica e foarte fericită, toate tocăturile fac rău. Toți cârnații ăia grași și așa mai departe. Toate sarmalele chiar. (…) Tot sângele se duce în abdomen, acolo începe o digestie grea de tot”, a mai spus Alexandru Vlad Ciurea la Sinteza Zilei.
Ce adaugă profesorul Ciurea în cafea
Profesorul Vlad Ciurea subliniază că zahărul rafinat este extrem de toxic și a dezvăluit cum își îndulcește cafeaua în fiecare dimineață.
”Zahărul este un toxic. Zahărul adevărat, ăsta super, super rafinat, este toxic. Am încercat și eu cu stevia, nu mi-a plăcut.
Acum am găsit aceste pliculețe cu zahăr verde. Sau dacă fac cafea, până mă pregătesc, cafeaua se răcește, pentru că nu ai voie în cafea fierbinte, și pun miere. Mierea este miere”, a explicat medicul Vlad Ciurea.
Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre un aliment care curăță vasele de sânge și ”impinge procesele cerebrale”.
În ceea ce privește alimentația pentru creier, neurochirurgul spune că „nu trebuie să lipsească fructele, nucile, semințele de dovleac”. „Ceapa, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul împing procesele cerebrale. Este foarte interesant!
Aliment care curăță vasele de sânge
Este dovedit că usturoiul curăță vasele. Am un prieten din comunitate care mănâncă usturoi așa cum mâncăm noi semințe și spune că este pentru sănătate foarte bine!”, a explicat Vlad Ciurea în cadrul podcastului moderat de Cătălin Măruță.
„Statul înseamnă sedentarism, înseamnă boli și de aici încep tensiune, diabet, colesterol. Toate bolile se adună, din doctor în doctor. Mă mișc, deci exist. (…) Mișcarea este foarte importantă. Contează foarte mult și alimentația. Am scos toate mâncărurile grele, am scos slana, care e bună, dar în cantități mici. Ca și peștele gras”, a spus Vlad Ciurea.