Sari la conținut

Temperatura optimă în casă. Medic: Aceasta este căldura normală pentru un om îmbrăcat

Sursă: Unsplash

Temperatura optimă în casă. Câte grade este bine să avem în locuință? Răspuns: nici prea cald, nici prea rece. Temperetura ideală este, evident, cea la care te simți bine, însă merită să vedem ce răspuns au medicii.

Potrivit DcNews, medicul Doru Negru a dezvăluit care este temperatura normală pentru un om îmbrăcat.

„Între 16 – 18 grade în cameră. Aceasta este căldura normală pentru un om îmbrăcat pentru că noi nu stăm în pielea goală”, a zis Doru Negru la DC News.

Scumpirea gazelor şi a energiei electrice îi determină pe români să cumpere lemne pentru a-şi încălzi locuinţele la iarnă.

Însă şi acestea s-au scumpit, ajungând la peste 500 de roni un metru cub. Autorităţile intenţionează să plafoneze preţul şi să interzică exportul pentru anumite sortimente de lemn şi produse derivate.

Sursă: Unsplash

Românii cumpără lemne pentru a-și încălzi locuințele la iarnă

Ministrul mediului, Tánczos Barna, a propus coaliţiei de guvernare fie plafonarea, fie compensarea preţului la lemnele de foc. Guvernul va lua o decizie în acest sens în şedinţa de săptămîna viitoare, după cum a anunţat ministrului mediului. Măsura nu este agreată însă de silvicultori.

Liderul Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură, Silviu Geană, susţine că cea mai eficientă ar fi acordarea unor vouchere românilor care se încălzesc cu lemn şi explică şi de ce.

Silviu Geană: Noi am susținut ideea de a se introduce niște vouchere într-o valoare de, eu știu, 50, 100, 150 de lei per metru cub, astfel încât chiar să fie o măsură care să ajute populația, pentru că,în momentul de față, pe ceea ce s-a lansat cel puțin în spațiul public, o plafonare la nivel de 500 de lei nu rezolvă problema.

De ce? Pentru că, în foarte multe situații, ocoalele silvice valorifică lemnul necesar de foc sub acest prag de 500 de lei și, de fapt și de drept, dacă se va merge pe această soluție, populația nu va avea mari beneficii.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, Zoltan Nagy-Bege, a apreciat ieri că situaţia de pe piaţa energetică este generată un dezechilibru între cerere şi ofertă.

Oferta este sub nivelul cererii, spune şeful ANRE, care precizează că există două soluţii pentru rezolvarea crizei: fie suplimentarea ofertei, cu energie obţinută din surse ieftine, generând imediat scăderea preţului, fie micşorarea cererii, care implică măsuri de eficienţă energetică şi de eliminare a risipei în instituţiile publice, firme şi în casele oamenilor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel