Din cuprinsul articolului
Supa de usturoi, leac pentru multe boli. Se face simplu și rapid. Avem nevoie doar de câteva ingrediente și leacul miraculos este gata. Are și un gust delicios.
Bun la gust și potrivit multor preparate culinare, usturoiul are beneficii incredibile pentru sănătate. Motivul este tocmai alicina pe care o conține, extrem de benefică.
Oamenii de știință de la Universitatea Washington spun chiar că usturoiul ar fi de 100 de ori mai eficient decât antibioticele utilizate frecvent în anumite boli.
De asemenea, mai spun oamenii de știință, usturoiul ajută și în lupta cu virusii si bacteriile foarte bine.
Mai este eficient și în boli ce țin de aparatul digestiv, are proprietăți anti-tumorale și anti-microbiene și este foarte bun pentru hipertensivi, căci scade tensiunea arterială.
Așadar, este foarte bine să consumăm usturoi ori de câte ori avem ocazia, atât pentru gust, cât și pentru beneficiile obținute pentru sănătate.
Este bine să-l consumăm și crud, în salate sau pe pâine prăjită, alături de ulei de măsline și roșii, de pildă.
Cum se prepară delicioasa supă de usturoi
Ingrediente:
50 de catei de usturoi
2 linguri de unt
2 linguri de ulei de masline
2 cepe, taiate cubulete
1 lingura de cimbru tocat
6 cesti de supa de pui
Verdeata (frunze de dafin, patrunjel, cimbru)
3 cesti de paine uscata
1 cana de smantana
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade si se taie in doua cateii de usturoi. Puneti-i pe o foaie de copt si turnati putin ulei de masline peste ei. Ii coaceti timp de o ora si jumatate.
Apoi, incalziti 2 linguri de ulei de masline si doua de unt la foc mediu. Adaugati ceapa si caliti-o timp de 10 minute si adaugati usturoiul. Puneti bulion si ierburi dupa gust. Faceti focul mai mic la cuptor, adaugati painea si lasati-o cateva minute pana ce se inmoaie.
Amestecati supa utilizand un mixer si adaugati in cele din urma smantana, sare si piper. Pentru data viitoare cand simtiti ca va paste o raceala sau gripa, faceti imediat aceasta supa.
Dacă doriți, puteți presăra pe deasupra un pic de afumătură trasă la tigaie: kaizer, costiță afumată etc. Îi va da un plus de savoare și va arăta chiar bine.
Poate că nu se prepară chiar cât am bate din palme, dar merită cu prisosință. Puteți citi mai multe despre rețetă aici.