Din cuprinsul articolului
Dieta cu scorțișoară: Topim 3 kilograme într-o săptămână cu ajutorul unei diete simple, ușor de ținut. Scorțișoara mai are multe alte proprietăți, iată-le:
Folosit de mii de ani de egipteni, acest condiment obţinut din scoarţa unor copaci care sunt tot timpul verzi, numiţi Cassia, are întrebuinţări culinare şi medicinale.
Dacă ții la silueta ta, ar trebui să știi că dieta cu scorţişoară poate fi un punct de plecare pentru a topi peste 3 kilograme în doar o săptămână.
Poate fi și un kilogram, tot e bine. Oricum, medicii nutriționiști recomandă 4-5 kilograme pe lună pentru a nu ne periclita sănătatea. În plus, orice slăbire bruscă are și efecte nedorite: se lasă pielea, de pildă.
În ce constă dieta cu scorțișoară? Ei bine, doza zilnică recomandată de scorţişoară este de 4 până la 6 grame pe zi și este bine să o repartizăm în felul următor pe parcursul unei zile:
– jumătate de linguriţă după micul dejun;
– jumătate de linguriţă după prânz;
– jumătate de linguriţă după cină.
Efecte rapide
De altfel, dieta cu scorţişoară poate fi ideală, deoarece are efecte rapide şi cei care o vor urma, pot pot slăbi peste 3 kilograme în doar șapte zile.
Dacă vei folosi în mod regulat scorţişoara în dieta ta, vei reuşi să reduci din greutatea ta 3,2 kilograme într-o săptămână.
Un studiu publicat în „Journal of the International Society of Sports Nutrition” a arătat câteva informaţii semnificative despre reducerea grăsimii corporale în cazul pacienţilor pre-diabetici care au luat 500 mg pe zi (jumătate de linguriţă) de scorţişoară dizolvată în apă, timp de 12 săptămâni.
Dacă urmezi dieta cu scorţisoară, alege un antrenament zilnic de aproximativ 20-30 de minute, de regulă care conţine exerciţii de aerobic cu o intensitate moderată sau include în antrenament exerciţii pentru modelarea corpului tău, pe care să le faci de 2-3 ori pe săptămână.
Tratează afecțiuni serioase
De un real ajutor în curele de slăbire, scorțișoara are și alte beneficii pentru sănătate. În medicina Ayurvedica, uleiul din scoarta de scortisoara era folosit pentru tratarea flatulentei si pentru problemele digestive.
Consumata in bauturi calde, cum este ceaiul, scortisoara macinata imbunatateste circulatia sangelui, amelioreaza problemele digestive si simptomele sindromului de colon iritabil.
Așadar, lista beneficiilor continuă cu:
- Atenueaza problemele legate de aparatul digestiv – de altfel, a fost folosita in medicina cu acest scop de multi ani, datorita proprietatilor sale antimicrobiene si anti-inflamatorii;
- Sursa bogata de antioxidanti – scortisoara contine o serie de antioxidanti, printre care polifenoli, acid fenolic si flavonoide, care protejeaza organismul de stresul oxidativ si de efectele negative ale radicalilor liberi;
- Are proprietati anti-inflamatorii – datorita continutului mare de antioxidanti, aceasta scade riscul bolilor de inima, a cancerului sau a tulburarilor psihice.
- De asemenea, scortisoara amelioreaza inflamatiile si poate fi benefica in tratarea durerilor, febrei musculare sau a durerilor menstruale, potrivit Medical News Today.