Sari la conținut

Dieta care previne boala Alzheimer. Anca Hâncu, nutriționist: Dintre toate fructele, să le alegem pe ACESTEA

banane
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Combinatii periculoase dintre banane si anumite alimente

Dieta care previne boala Alzheimer. Anca Hâncu, nutriționist, a dezvăluit la Antena 3 ce trebuie să mâncăm dacă să ducem viața lungă și sănătoasă.

„Cu toții ne dorim sănătate şi longevitate, dar pentru a avea această vitalitate, la o anumită vârstă, trebuie să începem un stil de viață sănătos.

Auzim de multe ori această remarcă, cum că dacă sunt tânăr pot să mănânc orice, pentru că sunt sănătos.

În principiu, pot să mănânc orice, dar la 20 de ani îmi construiesc niște obiceiuri, mă obișnuiesc să fac alegerile corecte, să știu să aleg o pâine neagră.

Poate că deja am preluat acest obicei de acasă, dar dacă nu, trebuie să ştiu că o pâine cu cereale integrale are un rol foarte bun.”, a spus nutriţionistul Anca Hâncu, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Cerealele previn bolile cardiovasculare

Cerealele acestea au rol în construirea microbiomului sănătos. Sunt cele care previn bolile cardiovasculare.

O pâine neagră integrală are minerale şi nutrienţi. La fel şi în cazul orezului. Un orez alb este un orez rafinat şi de aceea, acesta trebuie evitat. Să încercăm să mâncăm orez brun, orez roșu sau orez negru.

Trucuri la care putem apela

Sunt mici trucuri pe care noi le putem face. În loc să mâncăm cartofi pai, putem alege o salată, putem alege o mâncare de legume sau o mâncare de dovlecel cu vinete. Trebuie să ne obișnuim să facem alegeri sănătoase, dar să ne și placă.

Totodată, niciodată să nu ne obligăm să mâncăm ceva care nu ne place pentru că nu este bine pentru corpul nostru.

Dieta care previne boala Alzheimer

Există o dietă main, care previne apariţia bolii Alzheimer. Arată construirea acelei longevităţi cu vitalitate. Acest gen de alimentaţie prioritizează vegetalele.

Dintre toatete fructele, să alegem fructele de pădure, pentru că au o cantitate mare de antioxidanți. Efecte antiiinflamatoare au şi prunele, cireşele, strugurii. Aceste fructe au un continut ridicat de resveratrol.

Şi vinul are un conţinut ridicat de resveratrol, dar trebuie să-l tratăm cu moderanţie.

Polifenolii din ceai și cafea au un efect de întinerire, desigur, dacă nu adăugăm zahăr sau frişcă. Laptele nu ar avea un efect distructiv asupra cafelei, însă problema este dacă noi bem o cafea ca o gustare.

Trebuie să evităm alimentele procesate. De evitat tot ce este ambalat sau împachetat. Acestea sunt alimente proinflamatorii, proboală și proîmbătrânire.

Atenție la consumul de alcool!

Consumul exagerat de alcool este o problemă. Femeile nu ar trebui să depăşească o porţie de alcool pe zi. O porţie înseamnă 50 ml de vin. Pentru bărbaţi, nu mai mult de două pahare. Ideea este să nu fie zilnic.

Pierderea nopţilor într-un mod regulat atrage după sine creșterea insulino-rezistenței, care este de fapt primul mecanism prin care se declanșează diabetul zaharat tip 2.

Dacă se poate, activitate fizică zilnic. Un somn odihnitor între 7-9 ore pe noapte, dacă se poate şi ziua ar fi bine. Să nu uităm nici de gândirea pozitivă.”, a mai spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel