Sari la conținut

Ce trebuie să faci când ai tensiunea mica? Iată ce puteți face ACASĂ

Remedii hipertensiune
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptomele hipertensiunii arteriale

Tensiunea arterială scăzută, numită și hipotensiune arterială, nu este de obicei o problemă, mai ales atunci când persoana respectivă a avut întotdeauna tensiune arterială scăzută.

Cu toate acestea, dacă presiunea scade prea repede, poate provoca simptome precum slăbiciune, oboseală și amețeli sau chiar leșin.

Unele dintre motivele pentru care tensiunea arterială poate scădea rapid la persoanele sănătoase este în cazurile de deshidratare sau insolație, de exemplu, suferința de probleme cardiace, cum ar fi aritmiile, pot provoca și hipotensiune arterială.

Prin urmare, în cazul în care o persoană care are în mod normal tensiune arterială normală sau este hipertensivă, suferă de o criză de presiune scăzută, ar trebui să:

  • Așezați persoana într-un loc răcoros și aerisit;
  • Slăbiți-i hainele
  • Ridicați picioarele la aproximativ 45° de podea
  • Oferiți lichide, cum ar fi apă, cafea sau suc de fructe pentru a ajuta la stabilizarea presiunii.

Ridicarea picioarelor permite sângelui să curgă mai ușor către inimă și creier, crescând presiunea. Persoana trebuie să rămână în această poziție timp de câteva minute până când simptomele hipotensiunii, cum ar fi amețeli, transpirații și senzație de leșin, dispar.

Când să mergi la medic

Unele simptome care pot indica faptul că tensiunea arterială scăzută este gravă și necesită îngrijiri medicale sunt confuzia, pielea foarte palidă, respirația rapidă, ritmul cardiac foarte mare sau pierderea conștienței.

La persoanele complet sănătoase care au avut întotdeauna o tensiune arterială mai mică decât cea normală, nu este un semn de avertizare, totuși, dacă apare brusc la persoanele care au în mod normal tensiune arterială mare, poate fi un efect secundar al antihipertensivului sau se poate datora unor probleme de sănătate cum ar fi deshidratarea, reacțiile alergice, pierderea de sânge sau problemele cardiace, scrie TuaSaude.

Prin urmare, în acest caz, trebuie consultat un medic pentru a evalua tratamentul obișnuit și pentru a indica o ajustare a dozei, de exemplu.

Cum să preveniți tensiunea arterială scăzută

Pentru a evita crizele hipotensive, trebuie luate câteva măsuri, cum ar fi:

  • Luați medicamente pentru hipertensiune arterială corect, sub indicațiile medicului și niciodată în doze mai mari decât cele prescrise;
  • Evitați locurile călduroase și închise. Purtați îmbrăcăminte lejeră și evitați schimbările bruște de temperatură;
  • Se vor bea 2-3 litri de apa pe zi, cu exceptia cazului in care medicul a dat o alta indicatie privind cantitatea;
  • Mananca mese mici la fiecare 2 sau 3 ore si nu pleca de acasa fara sa iei micul dejun;
  • Nu faceți niciodată activitate fizică pe stomacul gol, deoarece poate duce la scăderea tensiunii arteriale. Ideal este să bei 1 pahar de iaurt sau un fresh de portocale;
  • Practicați activitate fizică pentru a întări mușchii brațelor și picioarelor, deoarece ajută, de asemenea, să ajungă mai ușor la inimă și la creier.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel