Sari la conținut

Vitamina care ajută în slăbit. Te scapă rapid de kilogramele în plus

Dieta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
dieta

Dacă ai mâncat exagerat în ultimul timp, iar acum te gândești că trebuie să ți iar dietă, să știi că nu ai nevoie de o dietă specială. Există o vitamină minune care te scapă rapid de kilogramele nedorite.

Aura Rotaru, nutritionist, a vorbit despre rolul viaminei D în organism. Potrivit acesteia, Vitamina D, numită și vitamina soarelui, acționează în corp precum un hormone. Ne ajută la menținerea sistemului imunitar, precum și la metabolismul grăsimilor, reglarea poftei de mâncare. Mai mult, această vitamină este responsabilă pentru producerea de serotonină.

Vitamina soarelui acționează în corp precum un hormon

„Vitamina D este numită și vitamina soarelui, care acționează în corp precum un hormon; ne ajută la menținerea sistemului imunitar, precum și la

  • metabolismul grăsimilor
  • reglarea poftei de mâncare
  • producerea de serotonina

Un nivel scazut de vitamina D in organism determina si un nivel scăzut al altor hormoni care nu își mai pot îndeplini funcțiile in mod optim, de exemplu putem simți foame după ce am mâncat deja suficient sau corpul nostru nu mai știe cum să folosească glucoza și o transforma in grăsime în loc să o utilizeze ca energie.

Testați nivelul vitaminei D

Înainte să utilizați suplimente este indicat să testați nivelul vitaminei D.

Vitamina D se găsește în alimente precum peștele gras, lapte, cereale integrale, și se produce în prezența soarelui pe pielea noastră, cam 20 minute de expunere pe zi sunt suficiente pentru doza zilnică”, a scris nutriționistul pe un cont de socializare.

Nutriționistul a explicat cum ne afectează mâncatul compulsive, cum se manifestă și cum ne afectează starea de sănătate.

„Psihonutriția. Știinta care analizeaza legatura intre comportamentul alimentar si emotii, trairi, ceea ce simtim.

Starea emoțională negativă precum stresul accentuat sau anxietatea pot cauza mâncatul compulsiv, care se manifestă prin supraalimentare, stare de vinovăție, sentimente de repulsie față de propria persoană.

In mod repetat acest tip de comportament poate duce la probleme de sănătate fizice și psihice”, a mai explicta nutriționistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel