Din cuprinsul articolului
David Popovici, înotătorul român în vârstă de 17 ani, care scrie istorie în natația mondială, a dezvăluit cum reușește să se mențină în formă pentru competițiile importante și a oferit câteva detalii despre regimul său alimentar.
La doar 17 ani, Popovici a scris deja istorie în natație. Ultima izbândă a sportivului antrenat de Adrian Rădulescu a fost consemnată sâmbătă seară, la Campionatele Europene de la Roma, unde a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber și a stabilit un nou record mondial, 46,86!
Mâncărurile de care nu se atinge
În cadrul Fair Play Podcast, înaintea competiției de la Roma, David Popovici a vorbit despre alimentație, a dezvăluit că uneori are și opt mese pe zi și încearcă să se ferească de mâncărurile procesate sau fast food.
„Am o masă înainte de antrenament, o masă imediat după antrenament. După, ajung acasă, mai mănânc ceva, apoi prânzul. Când zic ‘ceva’, nu e puțin, e o masă de om obișnuit în ceea ce privește cantitatea. Nu am măsurat caloriile niciodată tocmai pentru că la mine nu contează cât de mult mănânc. Important e să mănânc sănătos și să mă feresc de mâncăruri procesate, fast food, junk food.
Prânzul e deja a patra masă. După prânz, poate mai mănânc ceva până în antrenament. Aici, mai puțin, poate un baton cu lapte. După, încă o masă după antrenament, iar apoi cina. Cred că deja s-au adunat șapte mese. Uneori am și opt. Am nevoie pentru că ard foarte mult.
Cred că dacă m-aș lăsa de înot bruc, m-aș îngrășa imediat. Mă ajută și metabolismul puțin, dar faptul că înot într-o zi obișnuită, în medie, 15 kilometri pe zi, arde foarte mult”, a spus David Popovici, potrivit sursei citate.