Sari la conținut

Sorana Tecuceanu, medic ortodont: Un tratament ortodontic corect aduce mici îmbunătătțri plăcute ale aspectului facial

Sorana Tecuceanu, medic ortodont: Un tratament ortodontic corect aduce mici îmbunătătțri plăcute ale aspectului facial.

Atunci când vine vorba despre zâmbetul tău, nu ar trebui să faci niciun compromis, iar acum poţi obţine un zâmbet de invidiat fără ca cineva să observe prezența unui aparat dentar.

Vestea care îi va bucura pe toți cei care își doresc alinierea rapidă a dinţilor şi corectarea malocluziilor (alinierea incorectă a dinților în momentul mușcăturii) este că, începând cu luna mai 2022, Straumann a introdus pe piaţa dispozitivelor medicale ortodontice din România, sistemul de gutiere transparente ClearCorrect.

În ce constă noutatea pe care o aduc gutierele Clear Correct în tratamentul ortodontic, în ce situații sunt recomandate gutierele sau cât timp trebuie purtat un aparat dentar pentru un efect optim; iată doar câteva întrebări la care ne-a răspuns medicul ortodont Sorana Tecuceanu.

Aparat dentar vs Invisalign

Sorana Tecuceanu, medic ortodont: Un tratament ortodontic corect aduce mici îmbunătătțri plăcute ale aspectului facial

1. Este evident că tratamentul ortodontic vizează, în principal, o parte estetică. Dar în ce alte situații e nevoie de un tratament ortodontic la adulți?

Într-adevar, un tratament Ortodontic la adult vizeaza si estetica, dar sa nu uitam si de partea functionala. Echilibrarea ocluzala (a muscaturii), restaurarile protetice corect facute, a implanturilor, a coroanelor uni sau pluridentare sunt un element important in stabilitatea pe termenn lung a cazului.

2. În ce situații sunt recomandate gutierele ca tratament ortodontic?

Gutierele sunt recomandate in aproape toate tipurile de anomalii dentare. Un medic ortodont cu experienta poate evalua care este cea mai buna varianta de tratament.

3. Aparatul dentar este pentru oricine, poate fi purtat la orice vârstă? Aparatul dentar modifică fizionomia feței?

Aparatul dentar poate fi purtat inca din dentitia mixta, inclusiv gutierele dentare, iar un tratament ortodontic corect aduce mici imbunatatiri placute ale aspectului facial.

4. Cât de devreme putem merge cu copiii la un control ortodontic și care sunt problemele cu care s-ar putea confrunta dentiția unui copil?

O vizita la medicul ortodont a copiilor este bine sa se faca incepand cu varsta de 6 ani, uneori chiar mai devreme daca exista anumite obiceiuri vicioase ale copiilor (sugerea degetului, a buzei, interpunerea anumitor obiecte).

Aparatul dentar nu poate afecta sau modifica vorbirea

5. Există și riscuri în tratamentul ortodontic?

Pot exista si riscuri in urma unui tratament ortodontic, dar ele depind foarte mult de tipul anomaliei tratate, de varsta la care se incepe  tratatamentul, de cazul fiecarui pacient in parte. Este foarte greu sa generalizezi.

6. Poate aparatul dentar să afecteze vorbirea în timpul purtării lui?

Nu, aparatul dentar nu poate afecta sau modifica vorbirea pe toata durata purtarii lui.

7. În ce constă noutatea pe care o aduc gutierele Clear Correct în tratamentul ortodontic?

Gutierele Clear Correct au ca avantaj, fata de celalalte gutiere, o estetica imbunatatita, mai subtiri si nevoia pe parcursul tratamentului de prea multe attachmenturi aplicate pe dinti.

Aparate Dentare - Dentesse | Clinici medicale dentare

Un tratament cu gutiere are o durată mai scurtă de tratament decât unul cu brackeți

8. După instalarea unui aparat dentar, cât timp trebuie purtat pentru un efect optim?

Durata de purtare a unui aparat dentar depinde foarte mult de anomalia dentara tratata si de tipul de aparat ales. De obicei, un tratament cu gutiere are o durata mai scurta de tratament decat unul cu bracketi.

9. După îndreptarea dinţilor, există riscul ca problema dentară să revină în timp?

Dintii au tendinta de a recidiva la finalul unui tratament, de aceea este indicat sa se poarte aparate de contentie la sfarsitul tratamentului ortodontic pentru a evita riscul aparitiei unor rotatii ale dintilor, ale spatierilor sau chiar a unei inghesuiri moderate dentare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel