Din cuprinsul articolului
Studiu recent: Laptele, asociat cu risc de cancer. Este vorba despre cancerul de prostată. Care este cantitatea de lapte de la care crește riscul. Iată ce spun autorii studiului:
Destul de controversat, despre lapte spunându-se că trebuie consumat doar când suntem bebeluși, laptele are totuși o mulțime de beneficii.
Pe lângă gustul bun pe care îl are, laptele conține nutrienți necesari pentru sănătatea organismului.
Totuși, un studiu publicat de platforma EatThis, arată că laptele dă un risc crescut de cancer la prostată.
Potrivit EatThis, unul din opt americani unul din 8 americani a fost diagnosticat cu acest tip de cancer. În afară de cancerul de piele, cel de prostată este cel mai diagnosticat în rândul bărbaților, fiind a doua cauză de deces.
Autorii studiului au arătat că bărbații cu un aport obișnuit ridicat de lapte se confruntă cu un risc semnificativ mai mare de cancer de prostată în comparație cu alți bărbați care beau mai puțin lapte.
Ce arată studiul
Potrivit datelor rezultate în urma analizei, bărbații care beau zilnic aproximativ 430 de grame de produse lactate (1,75 cești de lapte) au prezentat un risc cu 25% mai mare de cancer de prostată decât alți bărbați care beau mai puțin lapte zilnic (aproximativ o jumătate de ceașcă pe săptămână).
Fără efecte la iaurt și brânzeturi
Care este cantitatea de la care apare riscul de cancer
Potrivit oamenilor de știință americani, riscul apariției cancerului crește o dată cu cantitatea de lapte consumată.
De pildă, dacă vorbim de o cantitate infimă, cât se pune într-o cafea de exemplu, nu este vorba de astfel de efecte.
Riscul crește atunci când se consumă de la 150 ml de lapte în sus. Ceea ce înseamnă că 20-30 ml de lapte pus la cafea chiar nu prezintă vreun pericol. Cel puțin până la alt studiu.