Sari la conținut

Vești bune pentru bolnavii de cancer rectal! Iată detaliile

Sursa foto: David`s Photography/desenezculumina.ro

Vești bune pentru bolnavii de cancer rectal. Este prima dată în istoria cancerului! Iată detaliile despre cele mai recente descoperiri într-un studiu efectuat pe pacienți cu această boală. 

 

Vești bune în urma unui studiu efectuat pe pacienți cu cancer rectal: REMISIE!

Rezultate uluitoare pentru un studiu efectuat pe pacienți cu cancer rectal. Toți cei 18 pacienți care au participat la un studiu clinic s-au vindecat de cancer după ce au primit același tratament, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Spitalului Militar Carol Davila, care citează „The New York Times”. 
Ei bine, chiar dacă studiul a fost realizat pe un număr mic de pacienți, rezultatele au adus lacrimi de fericire pentru medici, pacienți și familiile acestora, scrie „The New York Times”. 
După tratament, cancerul nu a mai fost detectat nici prin endoscopii, tomografii sau RMN-uri.
Medicul Luis Diaz de la Centrul pentru Cancer „Memorial Sloan Kettering”, autor al cercetării publicate în „New England Journal of Medicine”, în care sunt explicate rezultatele studiului, a declarat că este primul studiu cunoscut în care un tratament elimină complet tumorile.
„Cred că aceasta este prima dată când se întâmplă acest lucru în istoria cancerului”, a spus dr. Diaz.
Experții însă atrag atenția că este nevoie de mai multe studii pentru a stabili clar efectele tratamentului.

Spitalul Militar Carol Davila, Facebook

Și dr. Alan P. Venook, specialist în cancer colorectal la Universitatea din California, San Francisco, care nu a fost implicat în studiu, are aceeași părere. Pentru că nu este ceva obișnuit o remisie completă la fiecare pacient. Este „nemaiauzit”, spune medicul.

Ce medicament s-a administrat și cât costă

Foarte important de menționat este faptul că niciunul dintre pacienți nu a suferit complicații semnificative provocate de tratament.

Medicamentul administrat în timpul cercetărilor a fost Dostarlimab, acesta fiind administrat la fiecare trei săptămâni timp de șase luni și a costat aproximativ.

Prețul unei doze este de 11.000 dolari…

Tratamentul, conține anticorpi monoclonali care „demaschează” celulele canceroase și permite sistemului imunitar să le identifice și să le distrugă.

Experții însă atrag atenția că este nevoie de mai multe studii pentru a stabili clar efectele tratamentului.

Despre lipsa efectelor secundare semnificative, doctorul Venook este de părere că au fost tratați puțini pacienți. Nu se știe dacă rezultatele ar fi la fel în urma unui număr mai mare de pacienți, statistic vorbind.

Sau, mai spune medicul, poate că aceste tipuri de cancer sunt diferite.

Firește, ca în cazul oricăror alte cercetări medicale, este nevoie de noi studii. Să sperăm că toate vor veni cu vești la fel de bune.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel