Sari la conținut

Parkinson: Noul tratament oferă speranță pacienților cu afecțiuni degenerative

boala Parkinson
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

PARKINSON este o boală neurodegenerativă în care părți ale creierului sunt deteriorate progresiv în timp. În prezent incurabil, acest lucru nu i-a împiedicat pe oamenii de știință să încerce să dezvolte noi tratamente pentru a inversa daunele cauzate de boală. Un nou tratament cu „neuroni de design” ar putea fi o descoperire.

Potrivit NICE, aproximativ 137.000 de persoane trăiesc cu Parkinson în Marea Britanie. Acesta este echivalentul a unuia din 500 de persoane. Boala Parkinson este a doua cea mai frecventă tulburare neurodegenerativă legată de vârstă, după cea mai răspândită formă de demență, Alzheimer. Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Arizona spun că au dezvoltat un nou tratament pentru Parkinson.

Noul tratament implică utilizarea neuronilor de proiectare al căror scop este de a restabili sănătatea creierului și de a permite oamenilor să-și recapete abilitățile pierdute din cauza Parkinson.

Acești neuroni proiectați sunt în prezent în faza de demonstrare a conceptului, testele urmând să înceapă în curând.

Unul dintre cercetătorii principali, Jeffrey Kordower, a spus despre noul tratament: „Nu putem fi mai încântați de oportunitatea de a ajuta persoanele care suferă de această formă genetică a bolii Parkinson”.

Kordower a adăugat: „Lecțiile învățate din acest studiu vor avea, de asemenea, un impact direct asupra pacienților care suferă de forme sporadice sau non-genetice ale acestei boli”.

Pe lângă faptul că este folosit pentru a trata boala Parkinson, Kordower adaugă că există chiar și posibilitatea ca pacienții cu Alzheimer „să poată fi tratați în acest mod pentru anumite aspecte ale procesului bolii”.

Cercetarea a fost publicată în revista Nature Regenerative Medicine.

Între timp, un nou studiu a descoperit că o băutură populară de dimineață ar putea reduce riscul unei persoane de a dezvolta boala Alzheimer.

Cercetările au descoperit că cafeaua ar putea juca un rol în reducerea riscului de Alzheimer.

Co-directorul Krembil Brain Institute, unde a fost efectuată cercetarea, Donald Weaver a spus: „Consumul de cafea pare să aibă o anumită corelație cu un risc scăzut de a dezvolta boala Alzheimer și boala Parkinson.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel