Din cuprinsul articolului
Ai peste 50 de ani și ai grăsime pe burtă? Evită aceste exerciții fizice! Iată de ce.
Prezența grăsimii abdominale este unul dintre cei mai importanți parametri atunci când vine vorba de sănătate și bunăstare. Ar putea sugera foarte proeminent riscul de boli cronice care ar putea pune viața în pericol.
Înacest context, mulți oameni apelează la antrenamente pentru a le ține sub control, de la antrenament cu greutăți, la exerciții cardio, pilates și yoga.
Ai peste 50 de ani și ai grăsime abdominală? Evită aceste exerciții fizice! Iată de ce
Cu toate acestea, odată ce ai ajuns la vârsta de 50 de ani, când densitatea osoasă și masa musculară încep să se deterioreze, devine și mai important să nu faci nicio greșeală de exercițiu fizic care ar putea avea efecte inverse asupra sănătății în loc să inducem pierderea în greutate.
1. Neîncorporarea antrenamentului pe intervale de mare intensitate
Mulți oameni se pot baza pe cardio constant după 50 pentru a pierde în greutate. Totuși, acest lucru ar putea împiedica obținerea celor mai bune rezultate. Prin urmare, este important să creșteți intensitatea din când în când timp de 10, până la 15 minute, doar pentru cele mai bune rezultate.
2. Efectuarea a nenumărate seturi de abdomene
De asemenea, aceasta este o idee proastă, deoarece efectuarea nenumăratelor seturi de abdomene și îndoiri laterale, deși este eficientă pentru arderea grăsimii abdominale, poate să nu fie cea mai bună alegere pentru persoanele cu vârsta de 50 de ani și peste.
Experții recomandă combinarea acestui antrenament cu antrenamentul de forță pentru cele mai bune rezultate.
3. Nu se lucrează la antrenamentul de forță
Aa nu acorda prioritate sau a nu efectua antrenament de forță ar putea fi la fel de dăunător pentru persoanele în vârstă de 50 de ani cu grăsime abdominală. Deși nu este recomandată ridicarea de greutăți foarte mari, este la fel de important să obțineți antrenamente ample pentru a vă asigura că antrenamentul de forță face parte din regimul de exerciții la intensitatea potrivită și cu un număr adecvat de repetări.
Antrenamentul de forță crește consumul de oxigen după antrenament, ceea ce ajută organismul să ardă un număr maxim de calorii.