Din cuprinsul articolului
Nivelul poluării a ajuns la un nivel alarmant, în întreaga lume. Acest lucru pune în pericol mediul în care trăim și diminuează calitatea vieții și experiența pe care o trăim.
Poluarea este un factor important în determinarea stării de sănătate. Anual, sute de persoane își pierd viața din cauza problemelor de sănătate asociate cu poluarea, precum cancerul de plămâni.
Pentru a diminua poluarea cu gunoi, producătorii de ambalaje și Ministerul Mediului au început o campanie care are scopul de a diminua pluarea cu deșeuri.
Adesea, Deșeurile din gospodării sunt aruncate la întâmplare sau nu pot fi reciclate în mod corespunzător din cauza modului în care sunt depozitate.
Din fericire, noua campanie remediază această problemă, solicitând ajutorul oamenilor pentru a sorta în mod corect deșeurile.
Campanie pentru protejarea mediului
Producătorii de ambalaje și Ministerul Mediului au lansat, astăzi, o nouă campanie, prin care fac apel la populație să sorteze deșeurile în gospodării, pentru ca materialele reciclabile să nu mai ajungă la gropile de gunoi, notează RRA.
Ministrul de resort, Tánczos Barna, afirmă că această practică va conduce la scăderea cheltuielilor publice. Apelul este susținut și de reprezentanții unei asociații de profil.
„Desfaci, consumi și arunci unde trebuie, respectiv în punga sau în coșul sau în pubela pe care scrie ‘plastic’, ‘metal’ sau care are culoarea galbenă. Civilizat, de bun-simț și normal.
Trebuie să vă mărturisesc că soțului meu îi plac foarte mult cartofii prăjiți și atunci trebuie să cumpărăm cartofi, apoi trebuie să îi curăț, să îi spăl, să îi tai în felii, să încing uleiul în tigaie, să îi prăjesc și după aceea să mâncăm.
E mult mai simplu să colectezi separat”, a explicat Mihaela Frăsineanu, director executiv.
În timp, această practică ar diminua în mod considerabil deșeurile și poluarea cauzată de aruncarea necorespunzătoare a gunoiului, un tip de poluarea foarte nociv pentru mediu și foarte periculos pentru sănătatea noastră.