Sari la conținut

Ultimele vești despre Rebeca. Care este starea de sănătate a fetiței care a suferit un transplant de ficat

Spitalizare copil
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
fetita de 10 ani, in coma

Vestea că Rebeca, fetița de cinci ani care a fost diagnosticată cu boala Wilsonsu, va trebui să facă un transplant de ficat a îngrijorat o țară întreagă. După intervenție, medicii spun că transplantul de ficat a decurs bine iar copilul se află în stare stabilă.

Ultimele vești despre Rebeca. Care este starea de sănătate a fetiței care a suferit un transplant de ficat

La aproape o lună de la internare verdictul final a venit de la Institutul Clinic Fundeni unde Rebeca a fost transferată pentru transplant hepatic. Inițial medicii au luat în calcul transplantul de ficat de la mama care are cea mai bună compatibilitate cu fetița. I-au făcut toate analizele, însă exista un risc:

„A fost greu, pentru că ea este mică, este firavă, este slăbită. Boala asta Wilson este genetică și s-ar putea să am și eu, dar nu se știe sigur. Și era mai bine să nu ia ficat de la mine și să pună la ea pentru că așa se agravau lucrurile și pentru ea și pentru mine”, a mai spus mama.

Rebeca a intrat în operație sâmbătă, în jurul orelor 17. O echipa de medici de la Spitalul Grigore Alexandrescu au efectuat operația la Centrul de transplant hepatic din cadrul Institutului Hepatic Fundeni, în încercarea de a îi oferi o șansă la o viață normală.

„Criteriul major pentru care am decis transplantul rapid a fost partea de encefalopatie, deci afectarea creierului care, de obicei, este un criteriu de ireversibilitate în evoluția unor astfel de pacienți. Din punctul nostru de vedere, în acest moment, fetița este într-o stare stabilă cu ficatul implantat”, a declarat Dana Tomescu, șef secția ATI Institutul Clinic Fundeni.

Dr. Vlad Brașoveanu: ”Urmează să vedem dacă organismul fetiței acceptă ficatul”

„Intervenția chirurgicală a decurs în condiții bune, condiții tehnice bune. După cum știți s-a făcut un split, gramajul lobului stâng care a fost recoltat a fost de 300 de g, ceea ce ajunge perfect acestui copil care are 15 kg.

Urmează, în perioada următoare, să vedem dacă organismul fetiței acceptă acest ficat pentru că există și situația în care poate să fie o non-funcție primară sau o altă complicație. Să sperăm că nu va fi vorba despre așa ceva”, a spus și doctorul Vlad Brașoveanu, șef Secția Chirurgie Spitalul Clinic Fundeni, potrivit Antena 3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel