Sari la conținut

Cristi Minculescu, despre boala gravă care i-a schimbat viața: „Este o boală ereditară pe care o am atât eu, cât și sora mea”

Sursa: Cristi Minculescu / Facebook

Cristi Minculescu a povestit despre boala gravă pe care a „moștenit-o”, împreună cu sora sa, de la tată. Artistul povestește despre frica prin care a trecut, crezând că își va pierde viața.

La numai 54 de ani, Cristi Minculescu a fost răpus de o boală gravă, pe care a moștenit-o de la tatăl său, după cum susține artistul.

Este vorba despre boala polichistică hepatică, o afecțiune rară care provoacă apariția unor chisturi la nivelul ficatului. Chisturile se dezvoltă din cauza unor mutații ale genelor responsabile pentru transportul fluidului și creșterea celulelor epiteliale din ficat.

Aceste mutații duc la înlocuirea țesutului hepatic normal cu chisturi pline de lichid.

Cristi Minculescu, despre boala hepatică

„Este o boală ereditară pe care o am atât eu, cât și sora mea. A fost foarte greu, bineînțeles. Toți cei care au fost diagnosticați cu o boală gravă știu cât de greu este și psihic, fizic nu mai spun. Dar eu am fost un norocos al sorții și am reușit să ies învingător din această încercare. De regretat…poate faptul că la momentul respectiv nu am explicat public mai bine care este cauza aceste boli și atunci am lăsat loc unor speculații și comentarii care nu au nicio legătură cu realitatea”, a declarat solistul de la Iris pentru Fanatik.

„Cea mai mare frică este cea pentru viața ta”

„Atunci când am fost bolnav și în mod real nu știam dacă o să supraviețuiesc. Probabil nu există teamă mai mare decât cea pentru viața ta, cu excepția celei pentru viața unei persoane foarte dragi ție”, a mai spus artistul.

Moderația, cheia sănătății

„Eram un adolescent teribilist și tentațiile erau foarte mari. Cred că totul ține de echilibru. Bineînțeles că trebuie să-ți trăiești viața, să ai experiențe diverse, să încerci lucruri. Doar așa poți ajunge un individ complet și complex la maturitate. Însă da, lucrurile trebuie abordate cu responsabilitate. Cam asta ar fi sfatul meu pentru cei tineri. Niciodată interzisul lucrurilor nu poate aduce ceva bun. Explicarea consecințelor anumitor fapte este soluția”, a mai spus Cristi Minculescu.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel