Din cuprinsul articolului
Varicele sunt cauzate de slăbirea rezistenței peretelui venos și de funcționarea necorespunzătoare a valvelor venoase. În 95% din cazuri, boala varicoasă este transmisă genetic.
Boala varicoasă se manifestă la nivelul membrelor inferioare și este mai frecventă în cazul femeilor (60%), spre deosebire de bărbați (40%).
Factori de risc
Potrivit Bioclinica, factorii care pot determina apariția sau înrăutățirea varicelor pot fi dereglările hormonale, sedentarismul, încălțămintea cu tocuri înalte, greutatea, celulita, tratamente hormonale, vârsta, profesia, statul prelungit în picioare sau pe scaun, căldura excesivă, obezitatea sau sarcina.
Factorii care cresc posibilitatea de apariție a varicelor la picioare:
- factori care cresc presiunea abdominală (ascita, intervenții pe abdomen, insuficiență cardiacă)
- leziuni ale venelor
- trombi venoși
- sarcina (mai ales sarcinile repetate)
- sexul feminin
- vârsta înaintată
- obezitatea
- istoricul familial de varice
- statul pe scaun sau în picioare îndelungat
Varicele pot să nu producă simptome, mai ales la început. În timp, venele varicoase pot provoca umflarea gleznelor și a piciorului, greutate sau tensiune, durere, neliniște, crampe și mâncărime.
Ceai pentru circulație și varice
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, dezvăluie puterea ceaiului din frunze de morcovi, potrivit pentru varice, probleme de circulație și probleme renale.
Invitată în platoul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de la Antena 3, Lidia Fecioru a dezvăluit ce beneficii are ceaiul din frunze de morcovi asupra unor afecțiuni importante, precum varicele și circulația deficitară.
„Este bine să bem ceai din frunze de morcovi. Morcovul îl putem da copiilor, iar frunzele să le strângem pentru acest ceai. Ceaiul din frunze de morcovi este bun pentru tot ce înseamnă circulaţie periferică şi varice.
Peste trei linguri de plantă uscată se adaugă un litru de apă fierbinte. După 15 minute de stat la infuzat, strecurăm ceaiul şi bem toată această cantitate în decursul unei zile.
Acest ceai din frunze de morcovi este bun mai ales pentru cei care au trecut prin COVID. Mulţi au avut probleme cu rinichii din cauza acestei boli. Să nu uite, de asemenea, să mănânce mei decorticat”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, la Antena 3.