Sari la conținut

Desert pentru CREIER. Medic: „Este ceva ce place foarte mult”

Desert pentru CREIER. Zahărul declanşează secreţia cerebrală a hormonilor fericirii. Iar consumul de alimente dulci se accentuează în mod regulat. Medicii susţin că dependenţa de zahăr poate afecta în mod negativ părţile cerebrale.

Desert pentru CREIER. Medic: „Este ceva ce place foarte mult”

În acest context, medicul Mihaela Bilic a dezvăluit care e cel mai sănătos desert care face bine creierului, potrivit Adevărul.

Ciocolata este cel mai deştept dulce

”Ciocolata e sănătoasă, dar nu e dietetică. În boaba de cacao sunt substanţe miraculoase, mai ceva ca un medicament, aminoacizi care fac bine creierului, minerale fabuloase, vitamine. Ciocolata este cel mai deştept dulce”, a explicat doctorul.

Nutriționistul spune că este un desert sănătos, dar nu trebuie să exagerăm cu cantitatea de ciocolată.

„Zahărul nu e bun. Zahărul e un condiment. Este bun pentru cap, gustul dulce este ceva ce place foarte mult creierului. El nu are depozite de glucoză şi cere tot timpul dulce. Însă zahărul în sine, şi aici mă refer la orice agent de îndulcire, zahăr alb, brun sau de trestie, sirop de porumb, miere, malţ, sirop de agave, este o substanţă care în organism aduce strict energie pentru mişcare şi calorii goale.

Dacă folosim una-două linguriţe de zahăr pe zi, nu e nicio problemă

În zahăr avem o moleculă de glucoză şi una de fructoză. În momentul în care ajunge în organism, glucoza este folosită ca şi combustibil de toate celulele, iar fructoza este metabolizată de ficat pe calea alcoolului, ducând la grăsime abdominală şi steatoză hepatică.

Dacă folosim una-două linguriţe de zahăr pe zi, nu e nicio problemă, avem capacitatea de a-l metaboliza corect. Însă în momentul în care depăşim această cantitate, apar probleme”, a completat Mihaela Bilic pentru sursa citată.

Beneficii miraculoase ale ciocolatei

Scade riscul de infarct
Într-un studiu realizat în Suedia, 45 g de ciocolată neagră pe săptămâna reduce riscul unui atac de cord la femei cu până la 20%. Ciocolată conține flavonoide care protejează inima.

Mărește capacitățile cognitive
Într-un studiu realizat în Marea Britanie, la 90 de minute după consumul de ciocolată neagră, participanții s-au descurcat mai bine la testele logice decât ceilalți. Efectul se păstrează chiar și la persoanele trecute de 70 de ani.

Recuperare musculară
Ciocolată ajută mușchii să își revină după un efort fizic intens. De asemenea, ciocolată reduce oboseală și mărește rezistență organismului. Studiul a fost efectuat la Universitatea din Indiana, pe cicliști.

Îndepărtează gândurile negre
Ciocolată nu “îndulcește” doar corpul, ci și sufletul. Specialiștii spun că 40 de grame de ciocolată neagră pe zi reduc semnificativ hormonul stresului. Persoanele anxioase beneficiază și ele de pe urmă ciocolatei, manifestând o îmbunătățire a stării de spirit.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel