Din cuprinsul articolului
În mod ideal, alimentația trebuie să asigure toți nutrienții necesari organismului, în timp ce ne ajută să menținem o greutate corporală optimă.
Din nefericire, acest lucru este tot mai complicat în ziua de astăzi, când programul încărcat are prioritate.
Așa ajungem să mâncăm alimente intens procesate, deoarece sunt rapide și sațioase. Totuși, ele ne afectează mult greutatea și sănătatea generală.
Dacă vrei să slăbești fără prea mult efort poți încerca aceste alimente care ard caloriile și te ajută să echilibrezi greutatea corporală, indiferent de program.
Cum slăbești mâncând?
Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, dezvăluie în cadrul emisiunii „Doctor de bine”, de la PRO TV, alimentul de bază care ne ajută să slăbim, dar să ne simțim și sătui.
„Care este cea mai rapidă și mai sigură metodă de slăbit? Toată lumea știe, carne la grătar cu salată.
Cu alte cuvinte, eliminăm carbohidrații din dietă și reducem aportul de grăsimi. Asta este regula regimului proteic indiferent că se numește Atkins sau Dukan. Cum funcționează?
Un consum mare de proteine duce la accelerarea metabolismului, adică ardem mai multe calorii. În plus, proteinele reduc pofta de mâncare, adică mâncăm mai puțin pentru că nu ne mai este foame. Până și cheful de ronțăieli dispare cu multă carne. Cât despre insulină, hormonul responsabil de îngrășare, avem vești bune: proteinele nu stimulează sinteza de insulină, din ele nu putem fabrica grăsime de rezervă”, a explicat Mihaela Bilic.
Surse recomandate de proteine
„Când vine vorba de proteine animale avem carnea, peștele, oul și brânza. Sursele vegetale sunt leguminoasele boabe semințele și oleaginoasele. Însă, atenție, proteinele vegetale vin la pachet cu un aport considerabil de carbohidrați care pot încetini slăbitul, deci tot carnea la grătar e sfântă.
Este demonstrat științific, consumul de proteine dă sațietate maximă, iar cel de carbohidrați, adică zahăr și făinoase, are efect invers, stimulează apetitul. Rezultatele dietei proteice sunt superioare altor regimuri. Dacă mâncăm de două ori mai multe proteine decât doza recomandată zilnic, slăbim mai repede, mai durabil, cu mai puțin efort sau frustrare. Și atunci de ce nu urmăm cu toții dieta proteică? Pentru că orice beneficiu vine la pachet cu riscuri”, a explicat Mihaela Bilic, nutriționist, potrivit sursei citate.