Sari la conținut

Obiceiul care te ajută să reduci riscul bolilor cardiovasculare. 60% dintre decesele românilor, cauzate de afecțiuni ale inimii

inima
Sursa: Unsplash

Bolile cardiovasculare se află pe lista celor mai periculoase boli, la nivel mondial. În România, aproximativ 60% dintre decesele înregistrate sunt provocate de afecțiuni ale inimii.

Afecțiunile inimii pot fi prevenite cu ajutorul unor obiceiuri sănătoase. Știai că majoritatea persoanelor care sunt diagnosticate cu o astfel de afecțiune au o igienă orală precară?

Se pare că există o legătură strânsă între igiena orală și riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, susțin medicii.

De aceea, este recomandat să ai grijă de sănătatea ta orală și să te ferești, pe cât posibil, de acumularea bacteriilor și dezvoltarea afecțiunilor dentare.

Sănătatea orală, esențială pentru sănătatea inimii

Studiul, efectuat de Journal of Aging Research arată că persoanele care s-au spălat regulat pe dinți au avut un risc mai redus de a dezvolta afecțiuni ale inimii, spre deosebire de persoanele care nu au avut o igienă dentară foarte riguroasă.

Studiul a inclus 5.611 de persoane, cu media de vârstă de 81 de ani. Potrivit European Journal of Preventive Cardiology, există o legătură între sănătatea orală și cea cardiovasculară, întrucât persoanele care au avut o igienă orală mai bună aveau mai puține probleme de inimă sau aceste lipseau complet.

Igiena dentară zilnică, periajul zilnic al dinților ajută la scăderea fibrilației atriale și, implicit, reduce riscul de dezvoltare a bolilor de inimă. De asemenea, folosirea aței dentare este foarte importantă pentru a elimina depunerile de placă și bacterii care nu pot fi îndepărtate numai cu periuța obișnuită, notează Click! Sănătate.

Ce este fibrilația atrială?

Fibrilația atrială este o anormalitate a ritmului cardiac, care duce la apariția bătăilor neregulate ale inimii. Persoanele de peste 60 de ani, care suferă de boli precum insuficiența cardiacă, hipertensiune arterială, astm, diabet zaharat, hipertiroidism ori care obișnuiesc să consume alcool au un risc foarte mare de a se confrunta cu fibrilații atriale. „Această tulburare de ritm este mai frecventă la vârstnici și în prezența unor boli cardiovasculare sau pulmonare “, explică medicul cardiolog Adina Stoica, potrivit sursei citate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel