Sari la conținut

Focarul de Covid din Shanghai atinge cote amețitoare. Decizia ambasadelor privid angajații externalizați în China

Când părea că totul s-a terminat, orașul Shanghai din China se confruntă cu cel mai mare focar de COVID-19 de când a izbucnit pandemia în Wuhan, în 2019. În încercarea de a limita răspândirea, Guvernul a adoptat măsuri drastice, iar locuitorii sunt revoltați.

Pe 1 aprilie, autoritățile au instituit un lockdown total asupra Shanghaiului, unul dintre cele mai mari orașe din lume. Astfel, 26 de milioane de oameni nu mai au voie să-și părăsească locuințele, indiferent de motiv, după înregistrarea a circa 9.000 de cazuri noi de COVID-19.

Potrivit The Sun, oamenii nu au voie să iasă din case nici măcar pentru a-și procura hrană. Ei au fost instruiți că trebuie să comande mâncare și apă în timp ce așteaptă livrările de legume, carne și ouă din partea Guvernului. Cu toate acestea, se pare că serviciile nu mai fac față, iar locuitorii orașului sunt înfometați, iar asta nu face decât să le alimenteze furia.

Disperarea cetățenilor de a găsi ceva de mâncare

SUA  a cerut tuturor personalului neesențial și membrilor familiei acestora de la consulatul din Shanghai să plece, în cel mai recent răspuns al Washingtonului la gestionarea de către centrul financiar a agravării focarului de Covid.

Departamentul de stat a ordonat plecarea „din cauza focarului de Covid-19 în curs” de acolo, potrivit unui purtător de cuvânt al ambasadei sale din Beijing.

„Cel mai bine este ca angajații noștri și familiile lor să fie reduse în număr, iar operațiunile noastre să fie reduse pe măsură ce ne confruntăm cu circumstanțele în schimbare de pe teren”, a spus purtătorul de cuvânt.

Cea mai recentă mișcare a Washingtonului a venit după ce departamentul de stat a anunțat vineri că personalul care nu este de urgență ar putea părăsi voluntar consulatul din Shanghai. Nu este clar de ce plecarea acelor muncitori devenise obligatorie într-un interval scurt de câteva zile.

China a răspuns furioasă la ordinul anterior de plecare voluntară, declarând că Beijingul este „puternic nemulțumit” și „s-a opus ferm” „acuzației fără temei” a SUA cu privire la politica Chinei privind gestionarea crizei Covid.

Gestionarea de către Shanghai a celui mai recent focar de Covid a ocupat paginile publicațiilor din întreaga lume. Dar cea mai controversată dintre practicile sale a fost separarea copiilor cu Covid-pozitivi de părinții lor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel