Din cuprinsul articolului
Ghimbirul este o rădăcină originară din Asia de Sud-Vest, mai precis din China și o parte a Indiei. Deși acum crește în aproape orice climat tropical, țările estice încă consideră ghimbirul esențial în dieta zilnică, ca prevenire a bolilor și ca ajutor pentru digestie.
În ciuda multiplelor beneficii ale acestei plante, există unele cazuri în care este mai bine să o evitați, deoarece poate provoca reacții neplăcute în organism.
Better with Health a enumerat mai multe situații în care este mai bine să îl evitați:
1. În timpul sarcinii: unele studii indică faptul că ghimbirul poate provoca modificări hormonale și poate provoca contracții premature.
Cu toate acestea, alte studii au susținut că planta ar putea ameliora grețurile matinale. Cel mai bine este să solicitați opinia unui specialist.
2. Hemofilie: cei care suferă de această boală au tendința de a sângera perioade lungi, deoarece coagularea lor nu este foarte rapidă. Deoarece ghimbirul stimulează circulația sângelui, nu este posibil ca aceste persoane să-l consume.
3. Diabet: cei care sunt sub tratament cu insulină ar trebui să evite ghimbirul. Dacă vrei să consumi planta, trebuie să scazi medicația, dar numai sub aviz medical.
Ghimbir: acestea sunt cazurile in care nu trebuie consumat
4. Probleme cu inima: atunci cand este consumat in exces poate provoca efectele inverse celor mentionate ca beneficii. Este recomandat să-l consumi timp de cel mult patru zile și apoi să iei o pauză de aproape o săptămână înainte de a-l consuma din nou.
5. La administrarea de anticoagulante: acestea sunt prescrise pentru a preveni formarea trombilor în sânge, aceeași funcție pe care o poate îndeplini în organism ghimbirul, astfel încât consumul acestuia poate provoca sângerări.
6. Probleme de hipertensiune arterială: „ghimbirul de la sine are capacitatea de a scădea tensiunea arterială”, explică Mejor Con Salud, așa că dacă iei medicamente pentru hipertensiune arterială în același timp, nivelurile tale pot scădea prea mult.
7. Greutate redusă: planta funcționează ca un supresor al poftei de mâncare, accelerează procesul digestiv și ajută la eliminarea excesului de grăsime. Prin urmare, dacă sunteți subponderal, cel mai bine este să o evitați.