Din cuprinsul articolului
Ce se întâmplă dacă bei în fiecare dimineață ceai de usturoi? Cum se prepară această băutură minune.
Cei mai mulți oameni au auzit deja despre avantajele pentru starea generală de sănătate ale consumului de usturoi pe stomacul gol.
Cu toate acestea, știm cu toții că nu este ușor să deprindem acest obicei. În acest sens, putem să apelăm la o alternativă simplă și la fel de benefică, și anume ceaiul de usturoi.
Ce se întâmplă dacă bei în fiecare dimineață ceai de usturoi? Beneficiile uimitoare ale acestei băuturi:
- te poate ajuta să pierzi în greutate .
Această băutură are proprietăți de detoxifiere, ajutând organismul să dizolve grăsimea acumulată în exces. Mai mult, ceaiul de usturoi are abilitatea de a accelera metabolismul. Dacă începem să consumăm această băutură dimineața, ne vom îmbunătăți nu numai starea generală de sănătate, ci și aspectul fizic.
- este un remediu ieftin și eficient pentru îmbunătățirea sănătății inimii.
Acesta stimulează circulația sanguină, reduce nivelul de colesterol „rău” (LDL), dilată vasele sanguine și previne dezvoltarea arteriosclerozei.
- poți obține multe vitamine
Dacă bei un singur pahar de ceai de usturoi în fiecare zi, poți obține foarte multe vitamine, inclusiv vitaminele A, B1, B2 și C. Mai mult, această băutură îți oferă un plus de antioxidanți benefici pentru ochi și piele, prevenind îmbătrânirea prematură.
- este un antibiotic natural excelent.
Această băutură te poate ajuta să previi răcelile, dar și să-ți întărești sistemul imunitar, astfel încât să eviți numeroase alte boli. Soldații din Grecia Antică obișnuiau să bea ceai de usturoi după fiecare bătălie pentru a se proteja împotriva infecțiilor. După cum vezi, proprietățile „miraculoase” atribuite acestei băuturi în acea perioadă nu erau complet nefondate.
Cum se prepară această băutură minune
Ingrediente:
- Un căţel de usturoi
- Un pahar cu apă (200 ml)
- Ghimbir ras (aproximativ 3 grame)
- O lingură de suc de lămâie (15 ml)
- O lingură miere (21 g)
Mod de preparare:
Fierbeţi apa. În acest timp, pisaţi usturoiul. Îl mai poţi şi toca mărunt. În acest fel îi vom optimiza proprietăţile în timpul gătitului.
După ce apa a fiert, adăugați ghimbirul ras și usturoiul tăiat anterior. Lăsați să fiarbă 15-20 de minute, apoi îl turnăm într-un pahar şi aşteptăm 10 minute. Adăugaţi sucul de lămâie şi îndulciţi cu miere de albine.
Nu uitaţi să consumaţi această băutură în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.