Din cuprinsul articolului
Profesorul Vlad Ciurea a oferit recomandări prețioase pentru cei care își doresc un stil de viață sănătos. Acesta susține că secretul unei vieți bune este echilibrul.
„Masa trebuie să fie liniştită, fără telefoane, fără o agitaţie în jurul mesei. Am ajuns la un element esenţial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în genereal o ceaşcă încet, liniştit, şi ca plăcere şi ca digestie.”
„Secretul unei vieți bune este echilibrul. Trebuie mereu să avem în vedere să fixăm „cântarul” așa încât grijile, facturile, scandalurile politice și toate problemele care ne afectează să fie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi.
Când una cântărește mai mult, înseamnă dezechilibru. Nu îmi spuneți că e greu… Vă spun din proprie experiență: totul se învață. Zi de zi”, a scris pe Facebook neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.
„Se poate să ne pregătim din timp pentru bătrânețe: Nu luați prea mult în greutate, pentru că acea greutate este nocivă atât pentru circulația sângelui, cât și pentru coloana vertebrală”, a adăugat acesta.
Ce dulciuri îi plac creierului: Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat
„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie”, a spus Vlad Ciurea. „Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale.
Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a explicat neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, pe contul său de Facebook.
„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse”, a subliniat Vlad Ciurea.