Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă bei cafea fără zahăr în fiecare zi? Nici prin cap nu îți trece

consumul de cafea

Cafeaua este folosită în mod obișnuit pentru a combate somnul, pentru a accelera metabolismul sau doar pentru gustul acesteia. Cu toate acestea, este folosită și în scopuri estetice.

În plus, Universitatea Suedeză din Linkoping a subliniat că este recomandat să bei mai puțin de 500 de miligrame de cofeină pe zi, echivalentul a patru sau cinci căni de cafea neagră. O cantitate mai mare este adesea asociată cu o inimă accelerată, insomnie, iritabilitate, vedere încețoșată și amețeli.

În aceeași linie, portalul de sănătate al Institutului Național de Sănătate din Statele Unite a asigurat că experții recomandă unora să evite cofeina. De exemplu, persoanele cu probleme intestinale, cum ar fi refluxul acid, care au probleme cu somnul și care au hipertensiune arterială sau probleme cardiace.

La fel, din punct de vedere al puritatii, recomandarea este sa consumi cafea boabe sau cafea macinata, intrucat, spre deosebire de cafeaua instant, aceasta nu a fost supusa niciunui proces industrial care sa-i altereze componentele aromatice si nutritive.

Ce se întâmplă dacă bei cafea fără zahăr în fiecare zi?

Acestea fiind spuse, portalul La Tienda del Café a dezvăluit că consumul zilnic de cafea fără zahăr are mai multe beneficii, cum ar fi:

1. Memorie mai bună.

2. Previne cariile.

3. Ajută la funcționarea stomacului.

4. Previne bolile hepatice.

5. Creste metabolismul si ajuta la slabit.

6. Previne Alzheimer si dementa.

7. Menține inima sănătoasă.

8. Evita diabetul de tip 2.

9. Ajută la prevenirea cancerului.

10. Oferă antioxidanți.

11. Reduce celulita.

Cofeina nu se acumulează în sânge

Conform MedlinePlus, Biblioteca Națională de Medicină a Statelor Unite, cofeina nu se acumulează în sânge și nici nu este stocată în organism.

În plus, un studiu al Universității Miguel Hernández din Elche (UMH) din Spania concluzionează că consumul a mai mult de două căni de cafea pe zi reduce riscul de deces pe termen lung din cauza diferitelor boli, inclusiv cancer, cu 44%.

Mai exact, în comparație cu cel mai mic aport, a existat o reducere cu 9% a riscului de cancer în rândul celor care au băut cea mai mare cafea. Riscul de cancer avansat a fost cu 12% mai mic, iar riscul de boală mortală a fost cu 16% mai mic.

În același sens, o nouă cercetare publicată în British Medical Journal Open a relevat faptul că consumul de cafea are capacitatea de a reduce riscul de cancer de prostată.

Analiza a constatat că consumul mare de cafea a fost „asociat în mod semnificativ cu un risc mai scăzut de cancer de prostată”, în comparație cu cea mai scăzută categorie de consum.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel