Sari la conținut

Demență: glicemia crescută poate contribui la Alzheimer începând cu vârsta de 35 de ani

Cifrele privind DEMENTIA sunt evidente, una din 900.000 de persoane fiind afectate in prezent in Marea Britanie. Având în vedere amploarea crizei, cercetătorii lucrează fără încetare pentru a preveni diagnosticele viitoare. Noi cercetări au evidențiat o cauză care poate fi prevenită a bolii care ar putea începe să facă ravagii în creier încă de la vârsta de 35 de ani.

Prevalența în creștere a demenței este o preocupare din ce în ce mai mare, dar contramăsurile actuale se dovedesc insuficiente pentru a aborda criza. O parte a problemei este în mare parte cauza necunoscută. Există, totuși, dovezi că unii factori ar putea predispune indivizii la demență. Potrivit unui nou corp de cercetare, un nivel ridicat al zahărului din sânge la treizeci de ani ar putea contribui la declinul precoce al creierului.

Noua cercetare, publicată în revista Alzheimer and Dementia, s-a bazat pe datele disponibile pentru 4.932 de persoane.

Descoperirile au arătat că un nivel mai ridicat de colesterol HDL la vârsta de 30 și 40 de ani a scăzut riscul de a dezvolta boala Alzheimer cu aproximativ 15%.

Pe de altă parte, persoanele cu niveluri ridicate de zahăr din sânge au avut un risc mai mare de declin cognitiv mai târziu în viață.

Cercetarea a fost realizată cu date obținute de la participanții la Framingham Heart Study, care au fost examinați la intervale de patru ani de-a lungul vieții lor adulte.

Autorii studiului au spus că descoperirile lor sugerează că „gestionarea atentă a colesterolului și a glucozei începând de la vârsta adultă poate scădea riscul de AD”.

Descoperirile par să sugereze că gestionarea eficientă a glicemiei la vârsta adultă timpurie ar putea proteja creierul de declinul ulterior în vieață.

Cea mai comună formă de demență este boala Alzheimer, caracterizată printr-o acumulare de proteine toxice în creier, cunoscute sub numele de amiloid și tau.

În lucrările anterioare, cercetătorii au arătat că nivelurile ridicate de zahăr din sânge se corelează puternic cu nivelurile mai mari de beta-amiloid din creier.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel