Sari la conținut

Creștere alarmantă a numărului de infectări în România. Alexandru Rafila: „O monitorizăm cu atenție”

test Covid
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Numărul infectărilor a crescut brusc, în România. Autoritățile subliniază faptul că acest lucru este simțit la nivel european, iar țara noastră nu este un caz izolat.

Recent, mai multe state din Europa au renunțat la restricțiile anti-COVID. Autoritățile au decis că estr timpul să învățăm să trăim cu virusul, deoarece trebuie să refacem tot ceea ce am pierdut în acești ani de pandemie.

Economia a avut foarte mult de suferit, iar restricțiile anti-COVID, cu siguranță, împiedicau revenirea acesteia.

Astfel, odată cu renunțarea la restricții, numărul infectărilor a început să crească, treptat.

Experții consideră că, la un moment dat, SARS-CoV-2 va deveni o răceală obișnuită.

Numărul infectărilor crește în România

România a raportat din nou, ieri, peste 4.500 de cazuri noi de COVID. Numărul este cu 15 la sută mai mare faţă de săptămâna trecută, iar tendinţa de creştere se menţine de o săptămână.

Capitala a revenit la mai mult de 1.500 de infectări confirmate în 24 de ore.

Momentan, înmulţirea cazurilor de COVID nu se vede şi în spitale, unde numărul pacienţilor continuă să scadă. În secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi acum 431 de bolnavi în stare gravă, cel mai redus nivel din ultimele trei luni.

Gradul de ocupare a locurilor de la ATI rămâne un reper important pentru autorităţi, a declarat ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, care a vorbit din nou despre importanţa respectării măsurilor de protecţie, care, însă, nu mai sunt acum impuse prin lege.

Această creștere care se înregistrează în aceste zile o monitorizăm cu atenție. Ministerul Sănătății a păstrat toate instrumentele care țin de diagnosticul, evaluarea, tratamentul acestor pacienți.

Încurajăm, de asemenea, testarea ca măsură de control a acestei pandemii în țara noastră. Este un trend general, înregistrat în Uniunea Europeană, nu se întâmplă doar în România și, în mod evident, recomandăm, cu foarte multă seriozitate, păstrarea măsurilor de protecție individuală legate de utilizarea măștii, mai ales în mijloacele de transport, în spațiile închise și distanțarea, acolo unde este posibil, evitarea aglomerației, împreună cu măsurile de igienă individuală.

Vaccinarea poate fi făcută în continuare la medicul de familie, facem trecerea de la sistemul cu centre de vaccinare. Există încă centre de vaccinare la nivelul unităților sanitare, iar ulterior încercăm să includem această vaccinare în programul obișnuit de imunizare care este în țara noastră”, a explicat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel