Din cuprinsul articolului
Anemia este o afecțiune determinată de nivelul scăzut al globulelor roșii din sânge. În lipsa acestora, organele nu mai sunt oxigenate în mod corespunzător și se pot dezvolta o multitudine de probleme de sănătate.
Globulele roșii din sânge sunt responsabile pentru transportarea oxigenului în tot organismul. Astfel persoanele cu deficit de fier, sau anemie, nu primesc destul oxigen.
Acest lucru poate afecta organismul în mod substanțial și cauzează simptome neplăcute, precum oboseală pesistentă, slăbiciune, amețeală.
Din fericire, alimentația sănătoasă poate asigura un aport optim de fier. Iată ce alimente sunt bogate în fier și pot lupta împotriva anemiei!
Alimente bogate în fier
Broccoli
Broccoli conține fier din belșug. În plus, mai are și vitamina C, acid folic, vitamina A, vitamina B6, vitamina K, potasiu, calciu, magneziu și zinc. Cu atât mai mult, luptă împotriva cancerului, bolii Alzheimer și vindecă bolile sistemului digestiv și bolile cardiovasculare.
Sfecla roșie
Pe lângă conținutul său bogat de fier, sfecla roșie este o sursă extraordinară de vitamina C, vitamina A, vitaminele B, sulf, sodiu, calciu, fier, iod, potasiu și antioxidanți. În acest fel, sfecla roșie ține tensiunea arterială sub control, îmbunătățește performanțele atletice, poate reduce inflamațiile din corp, scrie BZI.
Spanac
Spanacul este, poate, cea mai cunoscută plantă atunci când vine vorba de conțnutul de fier. Mai conține și sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier, vitaminele A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic, clorofilă, aminoacizi și beta-caroten.
Linte
Lintea ajută la tratarea anemiei, fiind bogată în fier.Mai mult decât atât, este o sursă importantă de antioxidanţi, minerale (fosfor, fier, zinc şi magneziu), acid folic, vitamine din complexul B și proteine, fapt ce o face ideală de integrat în meniul persoanelor vegane sau vegetariene.
Sfat!
Atuci când consumi alimente bogate în fier este recomandat să le consumi împreună cu alimente care au și vitamina C. Vitamina C ajută la absorbția optimă a fierului, un lucru esențial pentru persoanele care suferă de anemie.