Din cuprinsul articolului
Alimentele fermentate pot echilibra microbiomul intestinal. Ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. Există câteva alimente fermentate, extrem de apreciate ca esențiale pentru o digestie mai bună și un intestin mai sănătos.
Adevărul surprinzător despre varza murată. De ce să o consumi mai des
Adevărul surprinzător despre varza murată. Printre ele, se găsește varza murată, chefirul și ceaiul Kombucha. Aceste alimente fermentate sunt pline cu bacterii intestinale benefice și sănătoase. Ele susțin un sistem digestiv sănătos.
În general, procesul de fermentare funcționează și pentru a reține nutrienții sănătoși în alimente. Sunt o adevărată bombă de sănătate pentru corp și intestine, potrivit SheFinds.
Alimentele fermentate sunt la îndemâna oricui. Ele nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic, dacă dorim să avem un organism și o digestie sănătoasă.
Ceaiul kombucha tratează constipatia
3. Ceaiul Kombucha – ”ceaiul imortalității”
Acest tip de ceai este denumit în China și ”ceaiul imortalității”. Este preparat din ierburi si fructe supuse fermentației prin acțiunea unor culturi simbiotice de bacterii și ciuperci.
Acest ceai bogat în probiotice tratează constipatia, reumatismul si durerile de cap. Este eficient în prevenirea și combaterea aterosclerozei și hipertensiunii arteriale. Precum și în tratarea guturaiului și a bolilor epidemice.
2. Chefirul
Este acel produs fermentat despre care se știe că susține sistemul imunitar și chiar reduce severitatea intoleranței la lactoză, spun medicii.
Factori care reduc depresia și anxietatea
„Un studiu a constatat că un consum zilnic de șase căni de chefir a dus la o mai mare diversitate a microbiomului și la reducerea markerilor de inflamație. Acești factori pot reduce riscul de apariție a numeroase afecțiuni, inclusiv afecțiuni autoimune, diabet de tip 2, boli de inimă și tulburări de dispoziție precum depresia și anxietatea ”, explică nutriționistul Samantha Cassetty.
Scade tensiunea arterială și protejează vasele de sânge
Varza murată rămâne una dintre cele mai ușoare opțiuni de integrat în dietă, care va îmbunătăți sănătatea intestinală. Acest aliment scade tensiunea arterială și protejează vasele de sânge.
Săracă în calorii și bogată în probiotice, varza murată este cea mai bună alegere dacă vrem să reducem riscul de îmbolnăvire, oferind în același timp o mulțime de beneficii sănătății digestive.
Consumul de varză murată stimulează imunitatea
De asemenea, consumul de varză murată stimulează imunitatea în cazul mai mutor forme de cancer. Este bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), precum şi în antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului, dar au un efect benefic şi asupra frumuseţii.
În plus, varza murată este excelentă în tratarea ulcerului, deoarece aceasta conţine vitamina U, o vitamină antiulceroasă.