Din cuprinsul articolului
Flavia Groșan, adevărul din spatele pandemiei: „Aceste cazuri mi-au creat nopți de insomnii. Îmi era frică. Nu aveam niciun drept să ratez”.
În 2021, medicul orădean Flavia Groșan împărțea țara în două după ce a susținut public că „în spitale se fac greșeli uriașe și că protocolul Covid omoară, de fapt, bolnavii”. Mai mult, medicul orădean a atras atenția că oxigenul medical în cantități mari provoacă edeme cerebrale și că pacienții Covid cu saturație de 80% pot să se trateze acasă. Declarațiile sale au fost aproape unanim respinse de colegii pneumologi.
De asemenea, Flavia Groșan mai spunea la vremea respectivă că ar avea o schemă proprie de tratament cu medicamente pe care le numește „copiii mei”. Controversa a apărut după ce medicul a susținut că a tratat mii de pacienți și că boala Covid este „o răceală zdravănă, o gripă mai fițoasă un pic”.
„Nu o mie, eu am mii, pentru că într-o casă sunt 3-4 pacienți COVID și pe toți patru i-am tratat. Deci sunt mii, mii și mii de pacienți care au mers foarte bine. Acum, că ar fi ajuns în spital da, știu trei cazuri care au ajuns în spital, că nu sunt perfectă nici eu, poate sunt mai mulți, nu știu. În general feedback-ul e foarte bun de la pacienții mei”, declara aceasta.
Flavia Groșan, adevărul din spatele pandemiei: „Aceste cazuri mi-au creat nopți de insomnii”
La aproape două săptămâni de când a fost ridicată starea de alertă, medicul Flavia Groșan a realizat un bilanț propriu al tuturor cazurilor de COVID-19 pe care le-a tratat în timpul pandemiei. În mod surprinzător, unele dintre cele mai dificile cazuri au fost oamenii care își pierduseră pe cineva drag.
Afectarea psihologică a contat extraordinar de mult în vindecarea fizică, a atras atenția Groșan.
„Ia sa încep eu propriul bilanț al poveștii noastre.
Știți care au fost cele mai teribile cazuri? Nu cele comune, pe care le prindeam din prima, nici cele care ajungeau la mine după 10 zile de la debut.
Au fost cazurile care își pierduse pe cineva drag. Debusolați, prăbușiți emoțional și imunologic, eu nu aveam niciun drept sa ratez.
„Nu am dat niciodată un antibiotic la modă”
In condițiile in care eram hărțuită din toate direcțiile. Cazurile astea mi au creat nopți și nopți de insomnii. Imi era frica. M-am bazat doar pe mine și pe Dumnezeu”, a scris medicul pneumolog pe pagina de Facebook.
Medicul pneumolog atrage atenția și asupra prescrierii de antibiotice în exces și a subliniat că, în ceea ce o privește, s-a bazat mereu pe ceea ce cunoaște și nu aprescris niciodată „un antibiotic la modă”.
„A apărut o controversa pe FB. Cică in online se prescriu multe antibiotice. Posibil. Important este sa le dai conform unui diagnostic. Nu am dat niciodată un antibiotic la moda.
Cred ca am peste 2000 de online-uri. Și cei care ati trecut prin ele știți cum il fac.
A, nu toată lumea poate sa realizeze un asemenea serviciu, aprobat de altfel de CNAS. In joc este onoarea ta profesională și sănătatea pacientului. Dar merita sa încercați. Cererea este imensa.