Din cuprinsul articolului
Cele mai sănătoase legume de consumat! Din ce în ce mai mulți oameni sunt cufundați în era fitness-ului și a alimentației sănătoase. Două tendințe care au schimbat stilul de viață a sute de mii de oameni din lume, care astăzi caută să-și găsească cea mai bună formă.
Cele mai sănătoase legume de consumat în orice perioadă a anului! Vei arăta splendid tot timpul
În plus, dictatura fotografică a rețelelor sociale exercită o presiune invizibilă asupra societății, lucru care a dus la schimbarea radicală a stilului de viață.
Pentru a face acest lucru, dincolo de exerciții fizice, vine o alimentație sănătoasă și echilibrată. De exemplu, bogată în fructe și legume, este un mare avantaj pentru cei care descid către o schimbare bună.
În acest context, experții au realizat o listă cu cele mai sănătoase 10 legume. Iată care sunt:
Spanacul: sursa excelenta de vitamina K, poate fi consumat crud sau în salate. Printre proprietățile și nutrienții săi, oferă fier, magneziu și antioxidanți. Un aliment perfect pentru a avea grijă de tensiunea arterială și inima.
Varza: o alta sursa bogată de vitamine, in acest caz A, C si K. Buna pentru reducerea colesterolului și a zaharurilor.
Broccoli: bogat în vitamine C și K și cu proprietăți anticancerigene datorită sulforafanului.
Mazărea: cu o valoare proteică ridicată, această legumă bogată în fibre reglează tranzitul intestinal și, de asemenea, previne cancerul datorită compușilor vegetali numiți saponine.
Cartofii dulci: sursă de potasiu, vitamine și beta caroten. De asemenea, ajută la reglarea zahărului din sânge.
Sfecla roșie: buna pentru inima datorită nitraților si bună pentru a controla diabetul sau excesul de greutate, datorita acidului alfa lipoic.
Morcovi: sursa excelentă de vitamina A, care previne pierderea vederii.
Ceapa: contine vitaminele C, B6 și mangan.
Ardeii: ofera o mare contributie de antioxidanti precum capsaicina, quercetina si luteina, care protejeaza vederea.
Conopida: conținutul său ridicat de fibre ne îmbunătățește inima și intestinul, reducând obezitatea, potrivit marca.com.