Din cuprinsul articolului
VIDEO: Gestul emoționant al ucrainenilor cu un soldat rus capturat. Videoclipul arată cum acești oameni îi oferă o băutură și ceva mâncare pentru a-și reîncărca energia.
Din 23 februarie, când Rusia a început operațiunea militară în Ucraina, atmosfera dintre aceste două țări s-a complicat.
Mai mulți cetățeni au reușit să evadeze și să se refugieze într-un loc sigur. Cu toate acestea, nu toată lumea a avut aceeași soartă.
Acesta a fost cazul unui soldat rus, care a fost capturat și din cauza situației, a fost nevoit să-și ia rămas bun de la familie pentru o lungă perioadă de timp.
În ciuda situației, fricii și incertitudinii, a întâlnit câțiva ucraineni care l-au ajutat.
Videoclipul arată cum ucraienienii îi oferă o băutură și ceva mâncare pentru a-și reîncărca energia.
Gestul uluitor al ucrainenilor pentru un soldat rus capturat. A izbucnit în plâns când a fost lăsat să își sune MAMA
În plus, îl ajută să vorbească cu mama lui, care a fost îngrijorată de cum va fi fiul ei în mijlocul invaziei ruse a Ucrainei.
Tânărul nu-și poate stăpâni lacrimile în timp ce vorbește cu ea.
Военнопленный в новом Буге расплакался,и сдался добровольно. Какое отношение у нас к пленным? Его накормили,напоили и даже успокоили. pic.twitter.com/9yYWqx4pi9
— Аслан (@antiputler_news) March 2, 2022
Un tată a fost nevoit să-și lase copiii în grija unui străin
O altă poveste despre care se știa în urmă cu câteva zile era că un tată a decis să-și lase copiii în grija unui străin, pentru că așa a reușit să-i salveze de acest război.
Nataliya Ableyeva, femeia care încerca să treacă granița, a cunoscut un bărbat de aproximativ 38 de ani împreună cu cei doi copii ai săi. Din cauza vârstei, a trebuit să rămână pe teritoriul ucrainean pentru a lupta pentru țara sa.
Prin urmare, a trebuit să-și abandoneze ființele cele mai prețioase. Acum Ableyeva este cea care trebuie să aibă grijă de cei mici și să-i asigure că totul va fi bine în mijlocul acestui război.
Traficul este intens la mai multe puncte de trecere a frontierei dintre România și Ungaria. La Petea, în județul Satu Mare, se așteaptă peste două ore, conform monitorizării în timp real de pe site-ul Poliției de Frontieră.
Dintre cei care trec granița prin județele Arad și Bihor, mai bine de o treime sunt refugiați ucrainieni.
Laura Beatrice-Bondar, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Teritorial al Poliției de frontieră Oradea: În ultimele 24 de ore, au tranzitat frontiera aproximativ 35.280 de persoane, cu 15.500 de mijloacele, din care aproximativ 12.100 ucraineni. Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei sunt PTF Borș I, II și Nădlac II – Autostradă.
Poliția de frontieră a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor și a dispus toate măsurile aflate în competență pentru asigurarea unui control operativ și fluent.
Ieri, timp de aproximativ opt ore, guvernul de la Budapesta a refuzat să permită cetățenilor ucraineni accesul pe teritoriul Ungariei fără pașaport biometric, permis de ședere sau viză Schengen.
Ulterior, în urma demersurilor făcute de România, partea maghiară a revocat această măsură, potrivit RRA.