Sari la conținut

Totul despre alimentele care oferă sațietate maximă. Bilic: „Pe primul loc avem oul fiert”

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Dr. Mihaela Bilic, despre leguma minune de toamna

Pentru a potoli foame, organismul are nevoie de alimentele cu putere sațiogenă crescută. Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 de calorii, apoi carnea de orice fel și apoi proteinele de origine vegetală.

Totul despre alimentele care oferă sațietate maximă. Bilic: „Pe primul loc avem oul fiert”

Pentru a-i ajuta pe oameni să se hrănească corespunzător, Mihaela Bilic dă sfaturi important. De această dată, medicul nutriționist a spus care sunt alimentele care oferă sațietate maximă. Iată care sunt alimentele eficiente:

„Pe primul loc avem oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 de calorii. Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne au calorii negative, țin de foame multe ore, iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci, carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit. Peștele, în general, și peștele gras, în special, intră tot la categoria proteine cu efect sațiogen. În plus, avem și efectul antiinflamator produs de acizii grași Omega-3. Cât despre proteinele de origine vegetală, aveți încredere în leguminoasele de tip fasole boabe, mazăre, linte, năut”, a spus Mihaela Bilic pentru Pro TV.

Pastele fierte al dente și cartofii în coajă sunt produsele care ne satură fără să ne pună în pericol silueta. „Nu gătiți pastele până s-au înmuiat de tot, iar cartofii și orezul consumați-le după ce s-au răcit. O parte din amidon nu se mai absoarbe, deci umplem burta eficient cu mai puține calorii”, atrage atenția nutriționistul.

„Și pâinea integrală bogată în tărâțe este de preferat variantei albe și pufoase. De data asta, conținutul mare de fibre blochează o parte din amidon, indicele glicemic scade iar senzația de sațietate crește”, a explicat Mihaela Bilic.

„Meniul nostru sățios trebuie să conțină și un desert. Fructele bogate în pectină, precum merele, perele, gutuile și caisele, au avantajul că satură rapid. Pectina este o fibră solubilă care se umflă în contact cu apa, scade absorția de zahăr din intestin și crește senzația de sațietate. (…) Morcovul este leguma ideală când vrem să umplem stomacul cu ceva de ronțăit”, a mai spus Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel