Sari la conținut

Răceli şi gripe? Acad. Ovidiu Bojor: Ajutaţi-vă corpul să lupte cu boala!

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Dr. Ovidiu Bojor, doctor farmacist şi membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, a vorbit despre soluțiile de vindecare în plin sezon de gripe și răceli. Academicianul spune că este important să ne ajutăm corpul să lupte cu boala!

„E mai bine să prevenim decât să tratăm, chit că e vorba de un simplu guturai sau de o gripă. Întăriţi-vă sistemul de apărare al organismului prin odihnă – minim opt ore de somn pe zi, mişcare, alimentaţie curată şi sănătoasă şi un stil de viaţă ordonat.

Ajutaţi-vă corpul să lupte cu boala

Daca vă alegeţi cu răceli şi cu gripe, atunci ajutaţi-vă corpul să lupte cu boala. Ţineţi aproape de vitamina C naturală, minim un gram pe zi, plus fructe şi legume bogate în vitamina C naturală. Goji, măceşe, catină. Zilnic, atât în forma naturală, cât şi sub formă de siropuri, extracte, ceaiuri, infuzii.

Aţi făcut febră? Nu vă speriaţi!

Febra este o reacţie de apărare a organismului şi ea arata că luptăm cu boala. Dacă, însă, febra ajunge la cote prea înalte, mizaţi pe chinina şi pe coaja de salcie – infuzii. Sunt antifebrifuge naturale“, a recomandat academicianul în cadrul conferinţei „Respiră pentru viaţă, respiră pentru sănătate“, potrivit Adevărul.

Academicianul Ovidiu Bojor, secretul longevitatii

”Eu nu concep noțiunea de bătrânețe, eu sunt veșnic tânăr. Sigur, fața se mai brăzdează cu timpul. Dar adevărata tinerețe e în sufletul meu. Iar ea se simte în relațiile mele cu ceilalți. E important să nu-ți pierzi cu anii ce trec gesturile de afecțiune, de tandrețe față de ceilalți. Mai ales dacă celălalt e în suferință. Se spune în popor “A murit de inimă rea!”

. Habar n-aveți câte persoane se îmbolnăvesc, pur și simplu, de supărare, sau fiindcă nu sunt iubite, fiindcă n-au în jurul lor armonie, fiindcă tânjesc după câte o mângâiere și nu are cine să le-o dea. Când dăruiești o mângâiere, ți se întoarce înzecit și nu ai cum să nu te simți tânăr. Când ești trist și bolnav, e important să știi să te “cauți” unde trebuie”, spune Ovidiu Bojor.

Academicianul spune ca si munca facuta cu drag creste speranta de viata. „Avem liberul arbitru, să alegem ce ne place mai mult în viaţă. Acolo vom da randament maxim. Munca era în trecut un lucru neplăcut. Nu! Prin plăcerea de a munci câştigi viaţa ta şi a celor din jur”, spune el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel