Din cuprinsul articolului
Gurii sănătății au o relație de dragoste-ura cu fructul galben curbat. Unii avertizează să nu mănânci prea multe, în timp ce alții spun că sunt bune pentru tine. Destul de confuz. Eram curioși să aflăm ce se întâmplă cu adevărat când mănânci două banane pe zi — rezultatul este destul de frumos!
Aceste lucruri pozitive se întâmplă.
Desigur, o banană este bogată în zahăr și unii (de exemplu, diabeticii) trebuie să fie atenți când o mănâncă. Dacă faci sport și mănânci în principal alimente sănătoase, atunci te poți aștepta să se întâmple următoarele dacă începi să mănânci două banane pe zi.
Primești mai multă energie
Carbohidrații din banane vă vor oferi mai multă energie deoarece energia este absorbită lent în timp. În schimb, gustările îndulcite cu zahăr granulat îți vor oferi o explozie inițială de energie, dar care dispare rapid.
Mușchii tăi nu vor avea crampe la fel de des
Te-ai trezit vreodată în miezul nopții cu crampe musculare? Puteți încerca să împiedicați acest lucru mâncând banane. Conțin niveluri ridicate de potasiu, ceea ce asigură că mușchii tăi nu se vor contracta la fel de repede.
Veți suferi mai puțin de arsuri la stomac
Suferiți des de arsuri la stomac? Atunci banana este cea mai bună prietenă a ta. Când este consumată la debutul arsurilor la stomac, o banană va oferi o ușurare imediată prin neutralizarea acidului din stomac.
Combate anemia
Ai un deficit de fier? Puteți remedia acest lucru mâncând banane. Bananele sunt bogate în fier și favorizează creșterea numărului de celule roșii din sânge.
Înțelegi acum beneficiile consumului de banane, dar descoperi că gustarea lor nu este foarte gustoasă? Din fericire, există modalități de a încorpora bananele într-o rețetă. Unele, desigur, sunt puțin mai complicate decât altele. Îți place sunetul unui mic dejun gustos și simplu? Încercați să faceți clătite cu banane.
Ingrediente:
- 2 oua
- 1 banană
- 1 lingurita de scortisoara
Instrucțiuni:
- Mai întâi, zdrobiți banana într-un castron. Apoi adăugați oul și amestecați cu un tel până când ambele ingrediente sunt amestecate.
- Adauga scortisoara si amesteca din nou.
- Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu. Apoi puneți jumătate din aluat în tigaie și gătiți până se usucă blatul. Întoarceți clătitele și gătiți încă 1 minut. Apoi faceți același lucru pentru restul aluatului.
- Bucurați-vă!