Sari la conținut

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Amenzi usturătoare pentru mai mulți operatori economici! Incredibil ce au putut să găsească inspectorii ANPC. GALERIE FOTO

Inspectorii ANPC ( Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor) au fost în cursul zilei de ieri în controlul mai multor operatori economici ce își desfășoară activitatea în incinta mall-ului Sun Plaza din București. Valorea amenzilor s-a ridicat la 117.000, iar activitatea a patru operatori a oprită temporar.

Sancţiunile au fost însoţite de măsuri complementare, care au constat în:

– oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a unei cantităţi de circa 540 kg produse alimentare în valoare de aproximativ 14.000 lei;
– oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru şase unităţi;
– închiderea temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru patru unităţi, între care şi hipermarketul Cora din mall.

Operatori economici controlaţi de ANPC au fost: hipermarketul cora, Administraţia Mall-ului şi restaurantele Dristor Kebab, Uncle John, Rustic, Li Wu, Taksim, Imbiss Grill, Golden Woks şi Lebanese Food.

Pe lista celor mai importante deficienţe constatate sunt menţionate, printre altele:

  • strat de praf gros pe elicele sistemului de răcire al congelatorului în care erau depozitate alimente;
  • utilizarea unor spaţii de depozitare improprii şi neigienizate, cu depuneri importante de rugină şi praf;
  • utilizarea unor vitrine frigorifice cu grad avansat de uzură, pline de rugină, praf şi grăsime, cu vopsea exfoliate şi neigienizate;
  • existenţa în spaţiile de depozitare şi agregate frigorifice a unor alimente fără date de identificare şi caracterizare, astfel încât să se poată stabili conformitatea acestora;
  • folosirea unor frigidere deteriorate şi neigienizate, cu rupturi şi strat de praf, cu chederele de la uşi deteriorate;
  • utilizarea uleiului uzat pentru prăjire, cu o culoare modificată;
  • necompletarea graficului pentru schimbul de ulei;
  • decongelarea produselor la temperatura mediului ambiant;
  • nerespectarea temperaturii de depozitare a preparatelor culinare calde, respectiv minimum +60 grade Celsius;
  • lipsa informării referitoare la alergenii pe care îi pot conţine produsele alimentare;
  • lipsa informării referitoare la produsele care provin din materii prime congelate; s
  • osurile folosite la prepararea produselor nu erau etichetate cu denumire şi data durabilităţii minimale.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel