Din cuprinsul articolului
Pentru o cină ușoară, cu conținut scăzut de calorii, nu trebuie să te limitezi la o simplă salată. Daca faci o combinatie buna de ingrediente te poti bucura de cine cu mai putin de 300 de calorii.
A mânca o cină sănătoasă, cu conținut scăzut de calorii este una dintre strategiile pe care toată lumea o poate urma pentru a menține o greutate sănătoasă.
Desi unii cred ca săritul cine este o idee bună”, în realitate cel mai bine este sa nu sari peste această masă. Vrei să înveți cum să prepari o rețetă pentru cină?
De ce este important să luăm cina?
Contrar credinței populare, săritul cinei nu este o modalitate sănătoasă de a pierde în greutate. De fapt, conform datelor de cercetare publicate în Critical Reviews in Food Science and Nutrition, nu există dovezi că cina promovează obezitatea.
În ciuda acestui fapt, s-a confirmat că consumul de alimente bogate în calorii înainte de culcare poate afecta acumularea de grăsimi și, prin urmare, în timp duce la supraponderalitate și obezitate. De aceea, este esential sa inveti sa faci cine usoare, fara a depasi caloriile.
In acest fel, organismului i se asigura cantitatea necesara de nutrienti pentru a indeplini functiile perioadei de odihna. În plus, se realizează un control mai bun asupra poftei de mâncare, evitând consumul excesiv de mâncare a doua zi.
Pentru a nu rata beneficiile unei cine sănătoase, vă propunem o rețetă pentru cină cu mai puțin de 300 de calorii.
Ardei umplut cu ton
Ardeiul este o legumă care se remarcă prin concentrația importantă de antioxidanți. În acest caz, vă sugerăm să-l umpleți cu ton pentru o rețetă bogată în proteine și omega 3. Oferă aproximativ 253 de calorii per porție.
Ingrediente
- Ardei roșu (149g).
- Conserve de ton natural (85 g).
- Ceapa (100g).
- Sare si piper dupa gust).
- Brânză mozzarella ușoară (20 g).
Pregătirea
Pentru început, curățați bine ardeiul roșu și preîncălziți cuptorul la 180ºC, sus și jos.
Odată ce cuptorul este încins, puneți ardeiul pe o tavă și lăsați să coacă aproximativ 45 de minute.
Între timp, pregătiți restul ingredientelor. Începeți prin a tăia ceapa în bucăți fine și o amestecați cu tonul și puțină sare și piper.
Cand ardeiul este gata, se lasa putin sa se raceasca si se indeparteaza coaja innegrita.
Apoi, deschideți ardeiul, îndepărtați semințele din interior și umpleți-l cu amestecul de ton și ceapă.
Pentru a termina, presara putina mozzarella si dam din nou la cuptor in regim de gratinare pentru 2 sau 3 minute, potrivit MejorconSalud.