Din cuprinsul articolului
Durerea abdominală și senzația de greață sunt simptome adesea ignorate deoarece însoțesc cele mai comune și inofensive boli. Totuși, dacă acestea persistă sau se manifestă diferit, este important să știi că pot fi semne ale unor boli grave.
Simptomele pot apărea din diferite motive, împreună sau separat. Aceste se manifestă atât la adulți, cât și la copii de toate vârstele.
Durerile abdominale și vărsăturile pot fi cauzate de o multitudine de factori, de la cei emoționali până la cei fizici. Anxietatea, frica, infecțiile cu bacterii și agenți patogeni ar putea fi resposabile pentru cele două simptome neplăcute.
Iată câteva cauze mai puțin inofensive ale durerilor de stomac și stărilor de greață, care nu te anunță numai dacă ai mâncat prea mult dulce.
De ce apar durerile abdominale și stările de greață?
Infecția cu Helicobacter Pilory
Helicobacter Pilory este o bacterie responsabilă pentru majoriatea cazurilor de afecțiuni la nivelul stomacului. Vindecarea acesteia poate fi dificilă și provoacă stări de greață și dureri abdominale.
Inflamații ale peretelui stomacal
Acestea apar în urma administării unor tratamente agresive, precum antibioticele sau cele care combat cancerul.
De asemenea, un tratament neadecvat sau care a fost administrat pentru o perioadă prea lungp de timp poate provoca aceleași două simptome. Acestea semnalează anumite stări patologice care, în timp, s-au cronicizat. În acest caz, durerile sunt ascuțite, intense, ce apar dintr-o dată.
Enterogastrite virale
Dintre infecțiile virale ce pot cauza apariția de simptome la nivelul stomacului putem menționa norovirusurilor din cauza frecvenței ridicat, dar și a rotavirusurilor, întrucât se poziționează ca fiind locul 2 în clasament.
Obstrucție intestinală
Aceasta caracterizează obstrucționarea intestinului și poate fi periculoasă dacă nu se intervine la timp. Vărsatul, durerile de stomac, însoțite de balonare și constipație sunt cele mai importante semne.
Când mergi la medic?
Dacă durerile abdominale sunt acute, intense, iar vărsăturile conțin sânge, este indicat să cinsulți imediat un medic. De asemenea, deși simptomele nu sunt intense, dacă persistă, este recomandat să ceri ajutor medical de specialitate.