Sari la conținut

Idei simple pentru un prânz dietetic. Nutriționist: „Ceva absolut delicios”

Nu mai știi ce să mănânci la prânz? Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, vine cu trei idei simple și extrem de delicioase. Piept de pui cu sos de muștar Dijon, salată cu creveți și sardine cu sparanghel, ardei si salata asortată.

Nutriționist: „Ceva absolut delicios”

Carnea de pui este bogată în nutrienți importanți precum proteine, niacine, seleniu și fosfor. 85 de grame de piept de pui conțin:

  • Calorii: 122
  • Proteine: 24g
  • Grăsime: 3g
  • Carbohidrați: 0g
  • Niacine: 51% din necesarul zilnic recomandat
  • Seleniu: 36% din necesarul zilnic recomandat
  • Fosfor: 17% din necesarul zilnic recomandat
  • Vitamina B6: 16% din necesarul zilnic recomandat
  • Vitamina B12: 10% din necesarul zilnic recomandat
  • Riboflavin: 9% din necesarul zilnic recomandat
  • Zinc: 7% din necesarul zilnic recomandat
  • Tiamină: 6% din necesarul zilnic recomandat
  • Potasiu: 5% din necesarul zilnic recomandat
  • Cupru: 4% din necesarul zilnic recomandat

Creveții, foarte bogați în proteine

Creveții sunt foarte bogați în proteine, pe lângă faptul că este sărac în grăsimi și carbohidrați. Aceste caracteristici le fac alimente ideale pentru a pierde în greutate, deoarece fiecare 100 de grame de creveți oferă doar 0,80 grame de grăsime și 110 kilocalorii.

Conserva de sardine este deseori recomandată de nutriționiști. Numită și „sursă de multivitamine naturale” și unul dintre puținele alimente conservate cu adevărat sănătoase, sardinele sunt recomandate a fi consumate de două ori pe săptămână. Acest pește gras este o sursă bogată de fier și nu ar trebui să lipsească de pe mesele românilor, mai ales în anotimpul rece.

1. Piept de pui cu sos de muștar Dijon

„Idee pentru prânz – piept de pui cu sos de muștar Dijon, salata asortată cu măr și struguri și pâine coaptă cu usturoi și puțin unt. 600 de kcal și nenumărate layers de textura și aroma. Pentru salata am folosit oțet balsamic și ulei de măsline, iar pentru sosul de muștar, o lingura de muștar, una de concentrat de supa de pui, o lingura de smântâna fermentată și un cățel de usturoi mărunțit . Un preparat super gustos, a fost gata in 25 de minute”, a dezvăluit Cori Grămescu pe rețelele de socializare.

2. Salata cu creveti

„The salad princess strikes again – salata iceberg, morcov, roșii cherry, ardei gras pentru salata, cu o vinegreta din muștar cu boabe, oțet balsamic, sare și piper, iar pentru creveți am folosit paprika, condiment Tajin (piper cayenne, paprika, lime și praf de ghimbir) și puțin unt. 500 kcal , super yumm”, a mai spus ea.

3. Sardine cu sparanghel, ardei si salata asortată

„Un prânz ca o zi de vara. Azi am o zi înfiorător de încărcată și intensa și ma așteaptă vreo 12 ore de munca. Un webinar pentru una din companiile cu care colaborez, apoi ședințe foarte solicitante cu echipa mea, consilieri cu clientele, mai am de generat dietele pentru weekend și sa creez conținutul pentru campaniile de pe februarie. Pe la 11 simteam cum se acumulează tensiunea și îmi creste anxietatea, respiram sacadat și nivelul meu de presiune era la vote maxime. Mi-am luat o ora sa gătesc și sa mananc ceva bun iar faptul ca mi-am dus atenția către a face ceva cu mainile mi-a coborât nivelul de anxietate. Acum e mult mai simplu sa ma reîntorc la activitățile mele, simt ca îmi controlez stresul si am reușit sa ma autoreglez, plus ca am si mâncat ceva absolut delicios – sardine cu sparanghel, ardei si salata asortată . Super bun, ușor de făcut si foarte sănătos”, recomandă nutriționista.

  

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel