Din cuprinsul articolului
Culoare ochilor pare să aibă o legătură strânsă cu starea ta de sănătate. Aceasta poate detemrina rezistența la durere și predispoziția spre anumite boli complexe, precum diabetul.
Studiul, realizat decercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh din S.U.A., susține faptul că nuanța ochilor influenţează nivelul de rezistenţă la durere, riscul de a dezvolta anumite boli, rapiditatea raţionamentelor mintale şi chiar câteva aspecte inedite, precum modul de aruncare lucrurilor şi felul de a ţine în mână un pahar cu alcool.
Cercetătorii studiului au descoperit că femeile caucaziene cu ochi de culoare deschisă – albaştri sau verzi – par să tolereze mai bine durerea fizică şi suferinţa psihică în comparaţie cu femeile caucaziene cu ochi negri sau căprui.
Culoare ochilor, în strânsă legătură cu starea de sănătate
Inna Belfer, profesor la Universitatea Pittsburgh, spune că studiul ei, realizat pe 58 de femei însărcinate, a relevat faptul că pacientele cu ochi de culori deschise par să aibă parte de mai puţină durere în timpul naşterii.
Totodată, femeile cu ochi de culoare deschisă suferă mai puţin din cauza anxietăţii după naştere, prezintă rate mai scăzute de depresie şi au mai puţine gânduri negative. Aceste dezvăluiri au fost făcute de coordonatoarea studiului în cadrul conferinţei anuale organizate de American Pain Society, notează realitatea.net.
Cercetătorii susțin că toate aceste diferențe sunt genetice, însă par a fi legate și de alte aspecte
Atunci când vine vorba de a explica motivul pentru care culoarea ochilor ar putea influenţa starea de sănătate, o posibilă explicaţie este aceea că genele care determină culoarea sunt multifuncţionale.
Anthony Fallone, doctor în psihologie la Universitatea Edinburgh, a ajuns la concluzia că studenţii cu ochi închişi la culoare au obţinut rezultate semnificativ mai bune la mai multe teste de inteligenţă în care viteza de raţionament oferea un avantaj.
Şi asta nu este tot. Se pare că reacţiile mai lente ale persoanelor cu ochi albaştri par să însemne că acestea gândesc într-o manieră mai chibzuită, strategică, care necesită planificarea şi structurarea timpului, precum pregătirea pentru examene.