Din cuprinsul articolului
Odată cu răspândirea variantei Omicron, autoritățile statelor caută măsuri eficiente de a limita efectele negative cauzate de virus. Astfel, pentru a proteja populația și a opri noua tulpină, autoritățile au impus vaccinarea obligatorie în anumite state europene.
Austria este una dintre țările care au luat în considerare vaccinarea obligatorie. Aici, toate persoanele de peste 18 ani trebuie să respecte noile reguli care prevăd vaccinarea.
Vaccinare obligatorie în Austria
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat că legea privind vaccinarea obligatorie, care va intra în vigoare la 1 februarie, se va aplica tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.
Karl Nehammer a subliniat că legea este necesară pentru a menţine populaţia în siguranţă şi pentru a evita viitoare carantinări la nivel local şi naţional, notează BBC.
Tot mai puține persoane se vaccinează în România
A scăzut, din nou, numărul persoanelor care merg pentru prima oară la un centru de vaccinare anti-COVID – mai puţin de o 1.900 în 24 de ore. Câştigă teren însă administrarea dozei booster – peste 6.800 într-o zi.
De astăzi această doză suplimentară, despre care specialiştii insistă că reduce riscul de spitalizare, se poate face şi la noi la doar patru luni de la încheierea schemei complete de vaccinare, faţă de şase luni, cât era până acum.
„Datele ştiinţifice ne arată că protecția față de varianta Omicron începe să scadă destul de mult după cea de-a patra lună de la prima schemă de vaccinare. Toate persoanele care au minim patru luni de la prima schema de vaccinare se pot prezenta pentru efectuarea dozei de booster, incluzând aici toate persoanele de peste 12 ani.
Reamintim și recomandările noastre ferme, ca cei vulnerabili, atât persoane vârstnice, cât și persoane cu afecțiuni cronice, să îşi efectueze această doză de booster, tocmai pentru că datele ne arată o protecție suplimentară față de formele grave care necesită spitalizare și față de riscul de deces”, a explicat coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiţă.