Sari la conținut

Vești proaste pentru bucureșteni. Incidența cazurilor de COVID din București a crescut

Sursa foto: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Vești proaste pentru bucureșteni. Datele arată din ce în ce mai prost. Potrivit ultimelor informații, incidența COVID din București a crescut.

Vești proaste pentru bucureșteni. Incidența cazurilor de COVID din București a crescut

Potrivit DSP București, incidența cazurilor de Covid în Capitală este duminică de 5,17 la mia de locuitori. Sâmbătă, incidența a fost de 4,62.

Cea mai mare rată de infectare în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie – 16,54 cazuri la mia de locuitori. De atunci, aceasta a fost în continuă scădere, până la finele lunii decembrie.

8 localități din Ilfov au incidența Covid peste 6 la mie

Potrivit Prefecturii Ilfov, cea mai mare incidență se înregistrează duminică în Corbeanca, de 8,87 la mia de locuitori. Tot peste 8 este incidența și în Otopeni (8,52).

Incidență peste 7 se înregistrează în Popești-Leordeni (7,37).

Celelalte localități care au depășit pragul de 6 la mie sunt: Bragadiru (6,36), Chiajna (6,10), Dascălu (6,91), Snagov (6,25) și Voluntari (6,75).

Incidența a depășit 10 la mie în Cluj-Napoca

Incidența cazurilor de Covid a depășit duminică pragul de 10 la mia de locuitori în Cluj-Napoca.

Potrivit DSP Cluj, incidența cazurilor de Covid în Cluj-Napoca este duminică de 10,67 la mia de locuitori. Orașul depășise miercuri incidența de 6 la mia de locuitori, potrivit Digi 24.

Cea mai mare incidență din județul Cluj este în comuna Ciurila, de 25,30 la mie

Incidențe de peste 10 la mie mai sunt în localitățile Apahida (10,63), Feleacu (10,37), Poieni (10,92) și Săvădisla (10,24).

În județ, rata de incidență este de 7,47 la mie.

Indicatorul a fost luat în calcul pentru stabilirea modului în care se țin cursurile în școli.România a trecut de 10.000 de cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore, mai mult decât dublu față de începutul săptămânii, însă, numărul persoanelor internate în spitale se menține relativ constant de câteva zile: astăzi sunt peste 3.400, dintre care 455 sunt la Terapie Intensivă.

De acum, acesta va fi indicatorul luat în calcul la stabilirea modului în care se țin cursurile în școli, și nu incidenta cazurilor sau procentul personalului vaccinate anti-Covid. Cum gradul de ocupare a paturilor de spital destinate pacienților cu Covid-19 este mic, semestrul al doilea va începe de luni cu toți copiii în clasă.

Autoritățile au decis ca orele să se facă online

Autoritățile au decis ca orele să se facă online, după ce 75% din paturile pentru pacienții Covid vor fi ocupate, inclusiv cele de la Terapie Intensivă. Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ vor publica periodic situația internărilor, iar ziua luată ca referință va fi cea de joi. La atingerea acestui nivel, toate unitățile de învățământ din județ sau din zona București – Ilfov, grădinițe, școli și licee vor trece la ore în format online.

Revenirea cu prezență fizică la ore va avea loc în momentul în care gradul de ocupare a paturilor din spitalele Covid din județ scade sub 70%. Noul ordin prevede și modificarea criteriului de trecere la cursuri fără prezența fizică într-o clasă. De acum înainte, copiii unei clase sau grupe de grădiniță vor face ore de acasă doar după confirmarea a trei cazuri de Covid în respectiva clasă sau grupă în șapte zile consecutive. Rămâne neschimbat, însă, modul de suspendare a orelor cu prezența față în față într-o unitate de învățământ, atunci când jumătate din clase au intrat în online în urma confirmării cazurilor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel