Sari la conținut

Medic român: Cine spune că vaccinurile cu ARNm pot schimba ADN-ul nu deține cunoștințe de biologie celulară

Din cuprinsul articolului

Vasi Rădulescu, medic român, a transmis pe Facebook că ADN-ul uman nu poate fi alterat prin tehnologia ARNm.

„ADN-ul uman nu poate fi alterat prin tehnologia ARNm. ADN-ul stă cuminte în nucleul celulei, unde e protejat la maxim.

ARN-ul mesager poartă o informație și dictează construcția de proteine într-un organit celular separat de nucleu, care se cheamă ribozom. ADN-ul servește drept matriță pentru sinteza ARN-ului.

Dacă ADN-ul are un dublu helix, majoritatea ARN-ului prezintă un singur lanț de baze. ARNm poartă informația spre fabricile de proteine, numite ribozomi.

Sunt seturi de instrucțiuni. După ce ribozomii și-au primit sarcinile de zi, ARN-ul mesager este fie distrus, fie metamorfozat în alte tipuri de ARN. El nu modifică în niciun fel ADN-ul. Nici nu are cum”, a scris, miercuri dimineață, medicul Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook.

„Prin urmare, cine spune că vaccinurile care folosesc tehnologia ARNm pot schimba ADN-ul nu deține cunoștințe elementare de biologie celulară”, a subliniat acesta.

„Există însă o tehnică numită CRISPR-Cas9 prin care se pot edita anumite zone din ADN. La ce poate folosi ea? Să zicem că un om are un risc mare de a dezvolta o anumită boală cunoscută printr-o mutație la anumite baze nucleotidice din ADN.

CRISPR-Cas9 identifică acea mutație, taie bucata cu risc și reface locul, anulând riscul de boală. Tehnica CRISPR-Cas9 a dat premiul Nobel pentru chimie în 2020, câștigat de Emmanuelle Charpentier și Jennifer Doudna.

Medicina viitorului se va baza mult pe astfel de editări. Se speră a se anula riscurile unor cancere, maladii neurologice, cardiace și multe altele”, a conchis Vasi Rădulescu.

Coronavirus în România, 12 Ianuarie

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 12 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.600 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 44 decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel