Sari la conținut

Ce afecțiuni pot indica trigliceridele mărite. 4 remedii naturale ca să le reduci nivelul

sursa foto: unsplash.com

Ce afecțiuni pot indica trigliceridele mărite. Există 4 remedii naturale care pot fi de mare folos pentru a le reduce rapid nivelul.

Având trigliceride ridicate pentru o perioadă lungă de timp poate fi dăunător sănătății noastre, mai ales pentru că ne dăunează corpului în tăcere, ignorăm nivelurile ridicate până când efectuăm o analiză a sângelui pentru indicații medicale, dar ce sunt trigliceridele?

Diferența față de colesterol

Trigliceridele, cum ar fi colesterolul, sunt un tip de grăsimi sau lipide care se găsesc în sângele nostru, în timp ce trigliceridele oferă o mare parte din energia de care avem nevoie pentru buna funcționare a celulelor, colesterolul este folosit de organism pentru a crea celule. Celulele și diferiți hormoni, descriu specialiștii de la institutul medical Cleveland Clinic.

Prin alimente, corpul nostru transformă toate caloriile de care nu avem nevoie în trigliceride, care sunt eliberate pentru mai multă energie între mese.

Când consumăm mai multe calorii decât cheltuim de fapt, putem dezvolta hipertrigliceridemie, adică ne creștem nivelul trigliceridelor crescând riscul de a dezvolta probleme grave de sănătate, de exemplu, de la boli coronariene până la accident vascular cerebral.

Ce sunt nivelurile de trigliceride?

Dacă ați avut recent un test complet de chimie a sângelui sau de trigliceride, acordați o atenție deosebită valorilor dvs. și acționați devreme dacă rezultatele au ieșit mai mari decât vă așteptați:

  • Nivel normal de trigliceride: mai puțin de 150 mg / dL
  • Nivel pe punctul de a fi ridicat: 150 până la 199 mg / dL
  • Nivel ridicat de trigliceride: de la 200 la 499 mg / dL
  • Nivel prea mare de trigliceride: 500 mg / dl și mai mult

Nu vă descurajați, dacă nivelurile de trigliceride sunt la limită sau sunt foarte mari, există tratamente medicale și alternative naturale care vă vor ajuta să le stabilizați, pentru a evita punerea sănătății în pericol.

Apă de ovăz cu scorțișoară

Ovăzul conține beta-glucani, un tip de fibre solubile care ajută la reducerea absorbției grăsimilor din intestin, iar scorțișoara este bogată în antioxidanți, motiv pentru care ambele favorizează scăderea trigliceridelor și a colesterolului.

Ingrediente

1/2 cana de ovaz laminat;
500 ml apă;
1 băț de scorțișoară.

Mod de pregătire

Amestecă fulgii de ovăz cu apa și bățul de scorțișoară, lasă amestecul să se odihnească peste noapte. A doua zi amestecul trebuie strecurat și apoi băut. Luați în fiecare zi, de preferință pe stomacul gol.

Suc de sfeclă cu măr

Sfecla o legumă cu un conținut ridicat de fibre, precum mărul, astfel încât ambele contribuie la reducerea atât a trigliceridelor, cât și a colesterolului „rău”.

În plus, lămâia ajută și la eliminarea și curățarea organismului datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți.

Ingrediente

50 g sfeclă;
2 mere;
Suc de 1 lamaie;
1 bucată mică de ghimbir.

Mod de pregătire

Tocăm sfecla și merele în bucăți mici, amestecăm cu restul ingredientelor. Bea zilnic 1 pahar din acest suc.

antibiotic și antiviral natural

Ceai de curcuma

Ceaiul de curcuma este un remediu excelent pentru combaterea trigliceridelor, deoarece această plantă medicinală conține proprietăți antioxidante care ajută la eliminarea grăsimilor și a toxinelor din sânge și, în consecință, la scăderea trigliceridelor și a colesterolului.

Ingrediente

1 lingurita pudra de curcuma;
1 cana de apa.

Mod de pregătire

Aduceți apa la fierbere și apoi adăugați curcuma. Se acoperă și se absoarbe timp de 5 până la 10 minute, se strecoară și se beau 2 până la 4 căni de ceai pe zi.

Apă cu usturoi

Usturoiul are proprietăți antioxidante care ajută la scăderea trigliceridelor și a colesterolului, reducând riscul bolilor de inimă.

Ingrediente

1 cățel de usturoi;
100 ml apă.

Mod de pregătire

Mai întâi usturoiul trebuie zdrobit și apoi adăugat în apă. Lăsați amestecul să stea peste noapte și beți pe stomacul gol cât timp doriți.

Pe lângă această băuturi, usturoiul poate fi folosit și pentru condimentarea alimentelor, sub formă de ceai sau chiar ingerat chiar dacă nu este zdrobit.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel