Sari la conținut

Ce trebuie să mănânci dacă ai diaree. Aceste sunt alimentele care te ajută să te vindeci

Diareea
Sursa foto: pexel.com
Este important să consulți un medic în cazul diareei persistente sau agravante

Ce trebuie să mănânci dacă ai diaree. Diareea reprezintă eliminarea scaunelor moi sau apoase.

Pentru unii, diareea este ușoară și va dispărea după câteva zile. Pentru alții, poate dura mult mai mult. Vă poate face să vă simțiți slăbit și să pierdeți prea multe lichide (deshidratat). De asemenea, poate duce la pierderea nesănătoasă în greutate.

Diareea poate apărea din diverse motive. Cauzele pleacă de la intoleranța la un tip de hrană sau prezența unui agent infecțios care provoacă gastroenterita.

Ce trebuie să mănânci dacă ai diaree. Cea mai mare problemă este deshidratarea, care poate fi periculoasă dacă durata ei este depășită în timp sau afectează persoanele în vârstă. Prin urmare, ceea ce putem face este să ne bazăm pe anumite alimente.

Orezul alb fiert ajută enorm

Una dintre cele mai bune recomandări pentru a contracara diareea este orezul alb fiert. Un produs banal, care ajută enorm. Serviciul de Sănătate din Galicia (SERGAS) explică că alegerea acestui aliment va ajuta la odihnirea tractul digestiv, astfel încât acesta să se poată recupera, încetul cu încetul.

Supa de tăiței și morcovul fiert te ajută să te recuperezi mai repede

Alte alimente ideale pentru a contracara diareea sunt supa, la care se poate adauga morcov fiert. Din nou, acestea sunt alimente foarte curate, care nu trebuie să fie supraasezonate, deoarece tractul digestiv este foarte sensibil.

Consumul unui produs picant sau bogat în lactoză (lapte sau iaurt) poate accentua diareea, generând o deshidratare suplimentară.

Alege pește alb și carne slabă precum puiul

Peștele alb și puiul sunt proteine ​​interesante de consumat atunci când suferim de diaree. Din nou, nu provoacă iritații, favorizează digestia și ajută organismul să absoarbă o parte din nutrienții săi.

Ce se întâmplă cu diareea este că poate fi un avertisment asupra unei probleme de malabsorbție care poate fi atenuată datorită consumului acestor produse.

Cel mai bun fruct pentru diaree este mărul

In ciuda intregii varietati de fructe pe care o putem gasi pe piata, marul este unul dintre cele recomandate de SERGAS.

Cu toate acestea, ar trebui să-l mâncăm fără coajă, deoarece există fibre în el și acest lucru nu ne interesează într-un moment în care nu putem evita să mergem de mai multe ori la baie într-o perioadă scurtă de timp. Opțiunea recomandată este să îl consumați ras.

Pâinea albă este permisă

Pâinea poate părea o opțiune riscantă dacă suferim de diaree intensă. Este însă ideal dacă ceea ce ne dorim este să obținem o anumită acțiune astringentă datorită alimentelor alese pentru alimentația noastră. Unele tipuri de pâine, sau chiar pâine prăjită, care nu conține fibre, vor fi o alegere excelentă. Treptat, diareea se va opri.

Oul fiert, un aliment bun pentru o dietă astringentă

Ultimul dintre alimentele care ne poate ajuta să contracarăm diareea este oul fiert. Aceasta poate insoti orezul alb pe care l-am pregatit sau chiar supa cu tăiței. Este o alternativă plină de vitamine și minerale care vor permite organismului nostru să se simtă din ce în ce mai bine. Diareea va dispărea în curând.

Când apare diareea, este important să renunți la dulciuri, prăjeli, cârnați și grăsimi pentru a alege din alimentele de mai sus. Acestea vor face parte dintr-o alimentatie mult mai curata pe care trebuie sa o mentinem cateva zile chiar daca diareea s-a ameliorat. Tractul nostru digestiv va continua să fie iritat, iar consumul de alcool sau ciocolată poate face ca diareea să revină.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel