Sari la conținut

O tânără I-a salvat viața unui antrenor, în timpul unui meci. Sfatul său prețios i-a adus o recompensă de 10.000 de dolari

O tânără i-a salvat viața unui antrenor, în timpul unui meci. Sfatul său prețios i-a adus o recompensă de 10.000 de dolari.

În urmă cu trei luni, pe 23 octombrie 2021, în timpul unui meci de hochei dintre echipele Vancouver Canucks și Seattle Kraken, o spectatoare a echipei gazdă care stătea în spatele băncii de rezerve a oaspeţilor a văzut aluniţa de pe gâtul lui Brian „Red” Hamilton, membru al staff-ului tehnic al echipei Vancouver Canucks.

O tânără i-a salvat viața unui antrenor, în timpul unui meci

Este vorba de Nadia Popovici, o canadiancă de 22 de ani care are studii medicale și lucrează într-un spital. Tânăra i-a a scris lui Hamilton un mesaj pe telefonul mobil pe care l-a mărit, l-a colorat şi i l-a arătat oficialului:

Aluniţa de pe spatele gâtului tău este posibil canceroasă. Te rog, mergi să consulţi un medic„.

Ulterior, Nadia Popovici a vorbit public despre momentul în care i-a atras atenția lui Brian Hamilton cu privire la alunița de pe ceafa sa.

„El s-a uitat la telefonul meu și apoi a plecat, am crezut că deja știa. M-am gândit că sigur deja fusese la un doctor și totul era ok. Apoi, când s-a întâmplat asta după două luni și ceva, e ceva incredibil că am putut să-l ajut”, a transmis Nadia Popovici.

Campanie pe Twitter, pentru găsirea tinerei

Cu toate că, poate, cei mai mulți ar fi ignorat avertismentul, Brian Hamilton a decis să țină cont de el și a mers la spital. Și, surpriză, medicii i-au confirmat că alunița trebuie îndepărtată pentru că este cancerigenă.

„Mesajul pe care mi l-a arătat pe telefon va rămâne mereu întipărit în mintea mea și mi-a salvat viața.

Instinctul ei a fost corect, alunița de pe ceafa mea era malignă. Datorită insistenței ei și a muncii doctorilor, am scăpat”, a spus Brian Hamilton, potrivit Marca, citat de digisport.ro.

Image

Pentru a-i putea mulțumi personal, Brian Hamilton a demarat o campanie pe Twitter pentru a o căuta pe fana care i-a atras atenția în timpul meciului din octombrie, iar în prima zi din an identitatea fetei a fost aflată.

Nadia a aflat de la mama sa despre campania pornită de Brian Hamilton, chiar în dimineața de 1 ianuarie.

„M-am trezit pentru că m-a sunat mama și mi-a spus ‘Nadia, n-ai idee ce se întâmplă’. Apoi mi-a trimis mesajul clubului, în care anunța că mă caută. Au fost multe strigăte, nu-mi venea să cred”, a spus Nadia Popovici, potrivit The Seattle Times.

Nadia Popovici a vorbit și despre momentul în care i-a atras atenția lui Brian Hamilton cu privire la alunița de pe ceafa sa.

„El s-a uitat la telefonul meu și apoi a plecat, am crezut că deja știa. M-am gândit că sigur deja fusese la un doctor și totul era ok. Apoi, când s-a întâmplat asta după două luni și ceva, e ceva incredibil că am putut să-l ajut”, a transmis Nadia Popovici.

GALERIE FOTO: I-a spus unui antrenor în timpul meciului că poate face cancer și i-a salvat viața! Cum a fost găsită tânăra: ”E incredibil”

Canadianca a primit 10.000 de dolari recompensă pentru gestul său

În semn de mulțumire, cluburile Vancouver Canucks și Seattle Kraken îi vor oferi Nadiei Popovici o bursă de 10.000 de dolari pentru a-și putea continua studiile în medicină.

Pe două ianuarie, Vancouver Canucks și Seattle Kraken s-au întâlnit din nou, la câteva ore după ce se aflase că Nadia Popovici a fost autoarea gestului eroic.

Nadia Popovici a fost aplaudată de întreaga arenă și de la stația de amplificare s-a anunțat ce gest a făcut și că va fi recompensată cu o bursă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel